Πώς να καθαρίσετε ένα ρόδι εύκολα και χωρίς… παρατράγουδα

rodi
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Είναι τόσο υγιεινό, πολλοί, όμως, το αποφεύγουν, καθώς είναι δύσκολο να καθαριστεί, χωρίς να γεμίσει την κουζίνα και τα ρούχα σας με χρώμα, ενώ δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε τραυματισμό. Υπάρχει, όμως, τρόπος -τρεις για την ακρίβεια.

Υπάρχει λόγος που οι σπόροι του ροδιού έχουν τόσο υπέροχη γεύση και τέτοιο πλήθος οφελών και αντιοξειδωτικών: είναι γιατί πρέπει να κοπιάσει κάποιος για να περάσει από τον προστατευτικό φλοιό τους.

Κανένα άλλο φρούτο –εκτός ίσως του ανανά και της καρύδας- δεν παρουσιάζει τέτοιο βαθμό δυσκολίας, αλλά επειδή δεν πρέπει κάτι τέτοιο να μας αποτρέψει από το να το καταναλώνουμε, δείτε 3 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πάρετε ανώδυνα τους σπόρους του.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί να κάνετε τον κόπο, κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα οφέλη του ροδιού και τι θα χάσετε αν το βγάλετε από τη διατροφή σας.

Χρησιμοποιήστε το νερό

Γεμίστε το νεροχύτη σας με νερό, βάλτε μέσα ένα σουρωτήρι, ξεφλουδίστε το ρόδι σας κάτω από το νερό και πάρτε τους σπόρους του στο τέλος, όταν θα έχουν μαζευτεί στο σουρωτήρι.

Με βοηθό το μαχαίρι

Κόψτε οριζόντια το ρόδι σας στη μέση και στη συνέχεια κάντε με το μαχαίρι σας κάθετες χαρακιές. Τοποθετήστε το πάνω από ένα μπολ και χτυπήστε το με ένα αντικείμενο, όπως ο πλάστης. Όλοι οι σπόροι του θα πέσουν γρήγορα στο μπολ και αν και δεν σας εγγυόμαστε ότι δεν θα δημιουργηθεί ατσαλιά, σίγουρα θα εξοικονομήσετε χρόνο.

Με… χτυπήματα

Ξεκινήστε ζουλώντας, τσουλώντας και χτυπώντας το ελαφρά στον πάγκο. Θα ακούσετε το εσωτερικό του να «σπάει», αλλά μην το παρακάνετε, γιατί θα καταλήξετε με χυμό, αντί για τους σπόρους του. Στη συνέχεια, κόψτε το στη μέση με ένα καλό μαχαίρι. Μόλις το ανοίξετε, πάρτε ένα μικρό κουτάλι και βγάλτε τους σπόρους του, οι οποίοι θα βγουν πιο εύκολα, τώρα που έχουν μερικώς ξεκολλήσει.