Τα Funko Pop είναι το τέλειο δώρο για τους λάτρεις της ποπ κουλτούρας

funko-pop
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Έχουμε μια διαφορετική πρόταση δώρου για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες μακριά από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και οι ιδέες για δώρα μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο διαδίκτυο. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει πολλά για ρούχα, σέξι εσώρουχα, παπούτσια, λουλούδια και σοκολατάκια, εμείς θα εξετάσουμε πάντως το θέμα από… διαφορετική σκοπιά. Εννοείται πως στις περισσότερες των περιπτώσεων όλα τα παραπάνω αποτελούν τη σίγουρη λύση, αν όμως το έτερον σας ήμισυ δεν ενοχλείται με το χαρακτηρισμό «geek», τότε ίσως μια φιγούρα Funko Pop να είναι η τέλεια επιλογή.

Ας εξηγήσουμε όμως για τι ακριβώς μιλάμε. Η Funko είναι μια αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών και ο χαρακτηρισμός Pop (ή Pop!) αναφέρεται σε μια σειρά από φιγούρες που ξεκίνησε το 2010, επηρεασμένη από το ιαπωνικό στυλ Chibi που σημαίνει «μικρός χαριτωμένος άνθρωπος». Πρόκειται για μικρές πλαστικές φιγούρες που διαθέτουν ένα κεφάλι μεγαλύτερο από το σώμα τους και συνήθως λείπει το στόμα, η μύτη και τα φρύδια. Οι φιγούρες αυτές αναπαριστούν δημοφιλείς ήρωες της Marvel, της DC Comics, της Disney, του Star Wars, του Harry Potter, του Game of Thrones και άλλων αγαπητών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ενώ υπάρχουν μέχρι και Funko Pop από το χώρο των video games, του αθλητισμού και της μουσικής.

Το ωραίο με τα Funko Pop είναι πως ο κάθε χαρακτήρας δεν έχει μόνο ένα. Για παράδειγμα μπορεί η στολή του Iron Man στο επερχόμενο «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» να σου αρέσει περισσότερο από αυτή στους πρώτους «Εκδικητές». Άλλο παράδειγμα είναι ότι μπορεί να έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στον Γουόλτερ Γουάιτ με τη στολή της δουλειάς του ή να θες σε φιγούρα τον Χάρι Πότερ με τη στολή του Κουίντιτς ή τον Κάιλο Ρεν χωρίς τη μάσκα του. Αυτή είναι μια επιλογή που την έχεις, αφού σε κάθε νέα ταινία ή σεζόν, θα βγουν νέα Funko Pop που θα παρουσιάζουν τους ήρωες όπως είναι ειδικά σε αυτή, άσχετα από το αν έχει κυκλοφορήσει παλαιότερα κάποια φιγούρα με αυτούς. Έτσι δημιουργείται μια ποικιλία, η οποία βοηθά στο να βρει ο καθένας τουλάχιστον ένα Funko Pop που αγαπά πραγματικά.

Ένα απλό και κατανοητό παράδειγμα: ο Iron Man από την «Εποχή του Ultron»:

Και ο Iron Man από τον «Εμφύλιο πόλεμο»:

Αν τώρα δε θαμπώνεστε από τη λάμψη του mainstream και των σύγχρονων μπλοκμπάστερ, τότε μην αγχώνεστε. Πλέον υπάρχουν φιγούρες Funko Pop για όλα τα γούστα. Θα βρείτε μεταξύ άλλων τον μυθικό Κθούλου του Λάβκραφτ, τον Σκαθαροζούμη, τον Φρέντι Κρούγκερ και τον Τζέισον Βόρχες, τον Γκίζμο από τα «Γκρέμλινς», την παρέα από τα «Φιλαράκια, μέχρι τον Μαξ από το «Στη χώρα των μαγικών πλασμάτων» και τον Μαμ-Ρα των Θάντερκατς. Και όλα αυτά ενώ στη σκαριά είναι πολλές ακόμη εξειδικευμένες σειρές, όπως για παράδειγμα αυτή των χαρακτήρων από το λατρεμένο Pac-Man.

Τα τελευταία χρόνια τα Funko Pop έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στους απανταχού θιασώτες της ποπ κουλτούρας ανά τον κόσμο και αθξάνονται και οι συλλέκτες αλλά και αυτοί που απλά βλέπουν τη φιγούρα κάποιου αγαπημένου τους χαρακτήρα και τη θέλουν για να διακοσμεί το χώρο τους. Το ωραίο με τη συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών είναι ότι δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά. Υπάρχουν και φιγούρες από ενήλικα προγράμματα, όπως για παράδειγμα οι σειρές του HBO ή από ταινίες σαν τον «Σημαδεμένο». Αν αγαπάς ο,τιδήποτε έχει να κάνει σχέση με την ποπ κουλτούρα, πολύ απλά θα υπάρχει τουλάχιστον μια φιγούρα που θα θες στην κατοχή σου. Τα Funko Pop μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ με ένα γρήγορο ψάξιμο στο ίντερνετ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία. Και αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη δική σας συλλογή, τότε σας ευχόμαστε καλή τύχη και να ξέρετε πως είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα.

Ας προτείνουμε λοιπόν 10 φιγούρες Funko που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Κρουέλα ντε Βιλ, γιατί ποιος δε μεγάλωσε με τα «101 σκυλιά της Δαλματίας»;

Ο Σόνικ, γιατί ποιος που μεγάλωσε παίζοντας video games στα 90s δεν τον έχει στην καρδιά του;

Η κλασική Maleficent, γιατί ωραία η Αντζελίνα Τζολί, όχι όμως και η πρόσφατη ταινία της για την εικονική κακιά της Disney.

Ο Σναρφ από τους Θάντερκατς, γιατί τα παιδιά των 80s και 90s έχουν δικούς τους κώδικες επικοινωνίας.

Ο Καλαμάρης, σε περίπτωση που θέλετε να υπενθυμίσετε με αγάπη πόσο μουρτζούφλης είναι ο αγαπημένος σας.

Το Sharknado, για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν την trash τηλεόραση.

Ο Σέλντον Κούπερ του «The Big Bang Theory» με στολή Star Trek, γιατί είναι συσκευασία «δύο σε ένα» για τους geeks.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ των 50s, γιατί τέλος πάντων ποιος δεν εκτιμά τον «Βασιλιά»;

Ο Νοσφεράτου, για τους λάτρεις του κλασικού τρόμου.

Ο Τόνι Μοντάνα με… την κούρσα του, για όσους πιστεύουν στο αμερικανικό όνειρο.

Bonus: τρεις αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney έρχονται στο σήμερα στην... hipster εκδοχή τους.

Γιάννης Μόσχος

[email protected]