Γυμναστική άλλου... επιπέδου από τους αστέρες του Hollywood

gumnastiki-allou-epipedou-apo-tous-asteres-tou-hollywood

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι άγνωστες, όμως οι παρακάτω ιδιαίτερες μέθοδοι εκγύμνασης, ακολουθούνται από πολλούς star του Hollywood και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, είναι αποδοτικές!

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που διαχωρίζουν εμάς, τους κοινούς θνητούς από τους αστέρες του Hollywood. Ναι, έχουν εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πολυτελή σπίτια στο Malibu και έχουν στη διάθεσή τους, τους καλύτερους πλαστικούς χειρούργους. Υπάρχει όμως κι ένα κοινό: όπως κι εμείς οι υπόλοιποι, πρέπει να… ιδρώσουν για να αποκτήσουν τις αναλογίες που –μεταξύ άλλων- τους κάνουν διάσημους.

Δείτε λοιπόν ποια είναι –όπως αναφέρει το shape.com -τα σπορ που επιλέγουν οι διάσημοι star του Hollywood και τα οποία μάλλον δε θα έχετε ξανακούσει ποτέ.

Stand Up Paddle ή κουπί επάνω στη σανίδα του surf

Οι διάσημοι αστέρες του Hollywood, καθορίζουν τις τάσεις, είτε πρόκειται για τη μόδα, είτε για θαλάσσια σπορ! Οι Τζένιφερ Ανιστον, Kate Hudson, Jennifer Garner, και Rihanna είναι μερικά μόνο από τα hot ονόματα που ανεβαίνουν στη σανίδα για να εξασκήσουν αυτή την αρχαία άσκηση απ’ όπου προέκυψε το surf.

Πολυόργανο Kinesis Personal Heritage

Οι «φίλοι» της άσκησης, Madonna, George Clooney και Mark Wahlberg έχουν παραιτηθεί προ πολλού από το συνωστισμό των γυμναστηρίων για να ασκηθούν με προσωπικούς γυμναστές, αλλά ούτε και μπορούν να χρησιμοποιούν την παλιομοδίτικη κωπηλατική. Είναι όμως fan ενός πολυοργάνου γυμναστικής μιας ιταλικής εταιρείας, το οποίο ονομάζεται Kinesis Personal Heritage. Το πολυόργανο αυτό επιτρέπει περισσότερες από 200 ασκήσεις με αντίσταση για μια πλήρη προπόνηση που βελτιώνει τη δύναμη, την ελαστικότητα και την ισορροπία. Ασκούνται ειδικοί μυς (στήθος, πλάτη, κοιλιακοί, γλουτιαίοι και τετρακέφαλους ) με τις καθιερωμένες κινήσεις όπου με τις συνδυασμένες κινήσεις δουλεύουν αρκετοί αλλά διαφορετικοί μυς την ίδια στιγμή.

Booiaka Movement

Ο διάσημος ηθοποιός Mario Lopez προτιμά αυτή την εμπνευσμένη χορευτική προπόνηση που είναι σχεδιασμένη ώστε να μιμείται διάφορες χορευτικές κινήσεις και θα σας κάνει να αισθανθείτε σα να βρίσκεστε σε club. Ομαδικά προγράμματα είναι διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένες πόλεις και χώρες, αλλά μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι με ένα DVD ( www.booiakamovement.com ).

30/30 ή Spinlates

Το Pilates και το spinning είναι δύο προπονήσεις που δεν φαίνεται να ταιριάζουν, αλλά η γυμνάστρια των διασήμων Heather Dorak κατάφερε να τα ταιριάξει (30 λεπτά το καθένα) σε μια ολοκληρωμένη προπόνηση που απολαμβάνουν μεταξύ άλλων οι Ali Larter, Hayden Panettiere και Marcia Cross ( www.pilatesplushbv.com/spinlates.html ).

Yoga Tune Up

H Yoga Tune Up είναι μια μέθοδος εκγύμνασης από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, που αυξάνει την δύναμη του σώματος, θεραπεύει τους πόνους και μειώνει το στρες. Την προτιμούν διάσημες όπως οι Ellen DeGeneres, Sarah Jessica Parker, και Ryan Seacrest. Η Fitness expert και εμπνεύστρια της μεθόδου, Jill Miller λέει ότι η Yoga Tune Up δυναμώνει τους μυς που είναι κουρασμένοι και χρησιμοποιεί ένα μίγμα γιόγκα, αυτομασάζ και γυμναστικής για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί ( www.yogatuneup.com ).

Hoopnotica ή Hula Hoop

Μπορεί να νομίζετε ότι πρόκειται για παιδικό παιχνίδι, αλλά έξυπνες διάσημες star όπως η Marisa Tomei, η Olivia Wilde, η Beyonce και η Μισέλ Ομπάμα καίνε 300-600 θερμίδες την ώρα κάνοντας ένα είδος Hula Hoop. Η Hoopnotica καίει το λίπος και δυναμώνει το σώμα ( www.hoopnotica.com ).

Bar Method™ σε μπάρα μπαλέτου

Η μέθοδος Bar Method™ ενσωματώνει διαλειμματική μέθοδο προπόνησης (για καύση του λίπους), ισομετρικές ασκήσεις (για γλυπτική των μυών) και χορό για σχήμα στο σώμα, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ασκήσεων σε μπάρα μπαλέτου. Οι Ντρου Μπάριμορ, Olivia Wilde και Eliza Dushku είναι φανατικές αυτής της μεθόδου ( www.barmethod.com ).

LA SlimWrap: τυλιχτείτε και αδυνατίστε

Τεχνικά δεν πρόκειται για προπόνηση, αλλά προσωπικότητες όπως η Kim Zolciak, Kris Jenner και Tyra Banks ισχυρίζονται ότι έχουν χάσει πόντους με αυτή τη μέθοδο που επίσης λέγεται ότι μειώνει την κυτταρίτιδα ( www.laslimwrap.com ).

CrossFit

Υπάρχει εδώ και περίπου 20 χρόνια, αλλά οι νέοι του Hollywood φαίνεται να προτιμούν ακόμη αυτή τη μέθοδο που συνδυάζει καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, άρση βαρών και πλειομετρικές ασκήσεις. Η Jessica Biel και η Malin Ackerman είναι σύμφωνα με πληροφορίες οπαδοί του CrossFit, που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικές σχολές και οι στρατιωτικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο ( www.crossfit.com ).