Οι Gadjo Dilo για ένα live στο Gazarte

cajo-dilo
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι Gadjo Dilo θα εμφανιστούν στο Gazarte στις 27 Φεβρουαρίου 2016 για ένα live που αναβιώνει μία άλλη εποχή.

*** 2 διπλές προσκλήσεις *** Oι Gadjo Dilo παντρεύουν στο Gazarte τη gypsy swing με τη μουσική Ελλάδα των 50s και 60s Σά...

Δημοσιεύτηκε από Click@Life στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικόστυλ, το "Manouche De Grec".

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, παρασύροντας το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra.

*** 2 διπλές προσκλήσεις *** Oι Gadjo Dilo παντρεύουν στο Gazarte τη gypsy swing με τη μουσική Ελλάδα των 50s και 60s Σά...

Δημοσιεύτηκε από Click@Life στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016
Αφιερώστε σε κάποιον αγαπημένο το «πειραγμένο» από τους Gadjo Dilo «Άλλα μου λεν' τα μάτια σου» και κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για την εμφάνισή τους στο Gazarte, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. 


Οι Gadjo Dilo έχουν εμφανιστεί σε δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Τζαζ των Βαλκανίων το 2013: στο Bansko International Jazz Festival 2013, στο οποίο εμφανίστηκαν ως headliner και στο Nisville International Jazz Festival 2013, όπου μοιράστηκαν την σκηνή με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Ron Carter, Kyle Eastwood Band, Bobby Carcasses and Jazzanova.
Το καλοκαίρι περιόδευσαν σε Γερμανία, Κύπρο και Βαλκάνια ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016. Η τελευταία τους συνεργασία ήταν με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην ταινία του "Ένας άλλος κόσμος".

Gadjo Dilo:
Σωτήρης Πομόνης, κιθάρα
Κώστας Μητρόπουλος , κιθάρα
Νίκος Βλάχος, κοντραμπάσο
Σέργιος Χρυσοβιτσάνος, βιολί 
Γιώργος Τσιατσούλης, ακορντεόν
Ηλιάνα Τσαπατσάρη, φωνή