Γνωρίστε την Καλαμάτα και τον πολιτισμό της μέσα από το φακό του Τάσου Βρεττού

tasos-brettos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η υπέροχη πελοποννησιακή πόλη έχει να αναδείξει εκτός από τις ομορφιές της και τον πολιτιστικό της χαρακτήρα, ενώ διεκδικεί τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021». Ο Τάσος Βρεττός κατάφερε να απαθανατίσει αυτό το κομμάτι της κι εμείς σας το παρουσιάζουμε, λίγο πριν την παρουσίαση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής.

Γνωστή παγκοσμίως για το λάδι της, η Καλαμάτα έχει πολλές κρυφές και φανερές χάρες. Με αφορμή την υποψηφιότητά της για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, ο φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, έστρεψε το φακό του στον πολιτιστικό της χαρακτήρα και δημιούργησε μια απεικόνιση της πόλης κυρίως προσωποκεντρική. Οι φωτογραφίες του πλαισιώνουν το φάκελο υποψηφιότητας της Καλαμάτας, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί μελλοντικά και έκθεση. Προς το παρόν, όμως, η πόλη ετοιμάζεται για την παρουσίασή της στις 24/2, ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης. Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν 10 άτομα από διαφορετικούς τομείς που έχουν συμμετάσχει σε δράσεις του KALAMATA:21 γνωρίζοντας έτσι τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την προετοιμασία της πόλης για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Εμείς εξασφαλίσαμε μερικές από τις φωτογραφίες του Τάσου Βρεττού, με κάποιες εκ των οποίων να μην έχουν δημοσιευτεί ξανά, και σας παρουσιάζουμε την Καλαμάτα μέσα από αυτές.

Back to school. Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Face-Book. Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Olea Europea. Αγρόκτημα Μαρίνης.

Rising. Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

United Colours of Kalamata. Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος.

Διαβάζοντας στα κύματα. Λέσχη Ανάγνωσης Καλαμάτας.

Εν δράσει. Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας.

Ένα με την Τέχνη. Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης.

Επαναστάσεις. Μέλη Συλλόγου Λεύκιππος.

Παραδοσιακά νέες. Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.

Το θέατρό σου η ζωή μου. ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Φευγάτη Τέχνη. Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας Α. Τάσσος.

Χορεύοντας στον αέρα. Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Πάντα παιδιά. Οινοπωλείο Χρυσομάλλης.