Η συναυλία των Eagles of Death Metal στη μνήμη των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου

metal

www.facebook.com/eaglesofdeathmetal

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Τρεις μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan, το γκρουπ επέστρεψε κυριολεκτικά στον τόπο του εγκλήματος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Olympia Concert Hall του Παρισιού το βράδυ της Τρίτης (16/2), προκειμένου να απολαύσει τη ροκ μπάντα από την Καλιφόρνια. Ο frontman του συγκροτήματος, Jesse Hughes εμφανώς συγκινημένος καλωσόρισε το κοινό λέγοντας: "Bonsoir Paris, we're ready for this" ενώ λίγο μετά πρόσθεσε "Peace, love and rock and roll!".

Κανείς δεν θα ξεχάσει την επίθεση στο Bataclan concert hall το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου που είχε ως αναπάντεχο αποτέλεσμα να χάσουν δεκάδες άτομα τη ζωή τους μέσα στο συναυλιακό χώρο. Παρόλα αυτά, με αισιοδοξία για το μέλλον τα μέλη του γκρουπ επέστρεψαν προσφέροντας δυνατές και συγκινητικές στιγμές στους θαυμαστές τους, ανάμεσα στους οποίους υπήρχε πλήθος όσων επέζησαν της τρομοκρατικής επίθεσης καθώς και συγγενείς αυτών.

Tα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ δεν ήταν λίγοι και όσοι βρίσκονταν έξω από το Olympia διασκεδάζοντας με τα κομμάτια των Eagles of Death Metal. 

Χαρακτηριστική ήταν η εμφάνιση ενός τραυματία της επίθεσης, που κατέφθασε στο χώρο με τις πατερίτσες. Ο λόγος για τον Florian Novac που δήλωσε πως "μετά την επίθεση φοβόμουν ακόμα και να πάω σινεμά. Πλέον, εδώ, βλέποντας και τα μέτρα ασφαλείς νιώθω ασφαλής και σίγουρος. Δε φοβάμαι".