Ο Colin Firth ξανά με κοστούμι στην μεγάλη οθόνη

kolin-ferth
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Αυτή τη φορά θα υποδυθεί τον σπουδαίο Αμερικανό εκδότη Max Perkins στο πλάι του Jude Law σε ένα πολλά υποσχόμενο biopic που έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό της Berlinale.

Τον Colin Firth τον έχουμε δει κυρίως σε σοβαρούς, "κοστουμάτους" -και συνχά κάπως γλυκερούς- ρόλους, καθώς ταιριάζουν γάντι τόσο με το κομψό physique του όσο και με τη λεπτή βρετανική προφορά του. Συνδυάζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά με μια σπουδαία ερμηνεία στο The King’s Speech, ο Firth κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο για το ρόλο του ως George VI.

Ο Βρετανός ηθοποιός βρέθηκε πρόσφατα στη Berlinale, καθώς η νέα του ταινία με τίτλο Genius συνγωνίζεται μαζί με άλλες 17 ταινίες για τη Χρυσή Άρκτο, την οποία θα απονείμει το ερχόμενο Σάββατο (20/2) η Meryl Streep. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του θρυλικού Αμερικανού εκδότη Max Perkins, που συνεργάστηκε με ιερά τέρατα της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, όπως F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway και Thomas Wolfe.

Μιλώντας για τη νέα του ταινία, ο Firth αναφέρθηκε στο γεγονός ότι γι ακόμη μια φορά εμφανίζεται σε «κουστουμάτο» ρόλο. Εκεί, προκειμένου να προλάβει τυχόν αρνητικά σχόλια που τον θέλουν να ακολουθεί μανιέρα μέσα από εύκολους ρόλους, δήλωσε: «Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός ρόλου που αφορά ένα συγκρατημένο χαρακτήρα με σμόκιν».

Ο ρόλος του Firth, σύμφωνα με τον ίδο, είναι άκρως ενδιαφέρων, καθώς στο biopic βλεπουμε να ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας ενός αφανούς ήρωα που δρα στο παρασκήνιο, πράγμα σαν concept που έρχεται σε απίστευτη κόντρα με την υπερέκθεση που βιώνουμε σήμερα μέσα από τα social media.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους Firth και Jude Law, οι οποίοι υποδύονται τους Perkins και Wolfe αντίστοιχα. Το Genius που έλαβε θερμότατης αποδοχή στο φεστιβάλ του Βερολίνου, επικεντρώνεται στην ιδιαίτερη σχέση Perkins και Wolfe και την προσπάθεια του πρώτου να τιθασεύσει το πληθωρικό λογοτεχνικό ύφος του ταλαντούχου λογοτέχνη.

Marc Brenner

Όσο για το σενάριο του biopic, Firth και Law μίλησαν με θαυμασμό δηλώνοντας πως η ταινία τούς έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουν δύο απίστευτα σπινθηροβόλους αντίθετους χαρακτήρες, η συνεργασία των οποίων μας χάρισε ένας από τους πιο από τη θαυμαστούς νοβελίστες τους αιώνα.