Η αστυνομία της Φλόριντα μποϋκοτάρει την περιοδεία της Beyoncé

beyonce
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

To μήνυμα κατά της καταστολής που πέρασε η Queen B μέσα από την εμφάνισή της στο SuperBowl ήταν αρκετό για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σάλο έχει προκαλέσει η Beyoncé με το τραγούδι της, Formation σε διάφορα επίπεδα. Εκτός από αυτούς (εμάς δηλαδή) που ενθουσιαστήκαμε με τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που περνά το τραγούδι και το video clip (τα οποία μηνύματα έγιναν ακόμη πιο σαφή με την εμφάνισή της στο halftime του SuperΒowl), υπάρχουν και κάποιοι που δυσαρεστήθηκαν τόσο πολύ ώστε να κηρύξουν μποϋκοτάζ στην παγκόσμια περιοδεία της Queen B, που ξεκινά τον Απρίλιο από το Miami της Florida.

Συγκεκριμένα, όπως είδαμε πρόσφατα σε διεθνή δημοσιεύματα, η αστυνομία του Miami αποφάσισε να μη τοποθετήσει  αστυνομικούς στο show της σταρ ως αντίδραση για το μήνυμα κατά της αστυνομίας που πέρασε η Beyoncé μέσα από το video του Formation. Όπως ανακοίνωσε υψηλό στέλεχος της αστυνομίας της Φλόριντα, πάνω από 1.100 αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να απέχουν από το event προκειμένου να μποϋκοτάρουν την περιοδεία της σταρ. Ως τώρα βέβαια, παραμένει άγνωστο αν υπαρχει τέτοιου είδους δικαιοδοσία από την πλευρά της αστυνομίας. Θυμίζουμε πως στο video clip του Formation βλέπουμε τη Beyoncé στην οροφή ενός περιπολικού που βυθίζεται ενώ το πλάνο κινείται προς ένα graffiti που γράφει Stop shooting us.

Το εν λόγω κλιπ έχει εξοργίσει και άλλες ομάδες, όπως την Proud of the Blues, η οποία μάλιστα διοργάνωσε anti-Beyoncé συγκέντρωση την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου. Το αποτέλεσμα ήταν τραγελαφικό αφού μόλις 3 άτομα εμφανίστηκαν με αποτέλεσμα το διαδικυτακό «τρολλάρισμα» να πάει... σύννεφο. Στους δυσαρεστημένους προστέθηκε και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Rudy Giuliani, ο οποίος δήλωσε για την εμφάνιση της σταρ στο ημίχρονο του Superbowl: «Μου φάνηκε πραγματικά εξοργιστικό το ότι (η Beyoncé) χρησιμοποίησε το event ως μέσο για να επιτεθεί στους αστυνομικούς, τους ανθρώπους δηλαδή που προστατεύουν εκείνη και εμάς, και μας κρατούν ζωντανούς».