Hollywood meets music: 10 φορές που ηθοποιοί πρωταγωνίστησαν σε video clips

annaemma-stone
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή της Rosamund Pike στο video clip των Massive Attack για το καινούριο τραγούδι τους, Voodoo in my Blood, το click@life θυμάται 10 στιγμές που το Hollywood μπήκε στα «χωράφια» της μουσικής.

Arcade Fire, "Anna" (2015)
Πρωταγωνιστεί: Εmma Stone

Καλύτερη πρωταγωνίστρια δε θα μπορούσε να σκεφτεί ο Will Butler των Arcade Fire για το DIY video που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο. Κάλεσε λοιπόν την cool Emma Stone -που είναι και μεγάλη φαν της μπάντας- την τοποθέτησε σε ένα πολυτελές πλοίο και την έβαλε να χορεύει ρυθμικά μαζί με τους κομψούς ναύτες, μετατρέποντας έτσι το clip σε 60s musical. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό καθώς η "είμαι καλή σε ό,τι κάνω" Stone μάς τρέλανε με τη χαριτωμένη δραματικότητά της, το αλαφιασμένο βλέμμα της, το ρετρό ντύσιμό της και τις ρομποτικές χορευτικές φιγούρες της. Τα credits για τη σκηνοθεσία πηγαίνουν στον ταλαντούχο Brantley Gutierrez.

Sia, "Elastic Heart" (2013)
Πρωταγωνιστεί: Shia LaBeouf

Το clip της Αυστραλιανής Sia για το κομμάτι της Elastic Heart είναι ομολογουμένως χάρμα οφθαλμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα συνεχή views που ελκύει ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Σε αυτό συνεισέφερε φυσικά και η παρουσία του ταλαντούχου Shia LeBouf και της μικροσκοπικής star του Dance Moms, Maddie Ziegler. Στο clip, οι δυο σταρ χορεύουν σαν αφηνιασμένα, άγρια ζώα μέσα σε ένα γιγάντιο κλουβί. Μέ μια δόση μανίας στο μάτι, σχεδόν γυμνοί και λίγο βρώμικοι, οι LeBouf και Ziegler επιδίδονται με πάθος σε ένα υψηλών προδιαγραφών σύγχρονο χορευτικό με ακροβατικά καρυκεύματα. Το video προκάλεσε διφορούμενες αντιδράσεις λόγω της κάπως άγριας θεματικής του, το χορευτικό act ωστόσο παραμένει άξιο θαυμασμού.

Beastie Boys, Make Some Noise (2011)
Πρωταγωνιστεί: Seth Rogen, Elijah Wood & Danny McBride

Οι Beastie Boys τοποθέτησαν ένα αξιόλογο Χολιγουντιανό team δίπλα σε έναν ικανότατο σκηνοθέτη και δημιούργησαν ένα αποτέλεσμα άκρως απολαυστικό. Στο Make Some Noise  -που μάλλον παραπέμπει σε κωμικό φιλμ μικρού μήκους- βλέπουμε τους «αλήτες» Seth Rogen, Elijah Wood και Danny McBride να προκαλούν με τα καμώματά τους πράγματι «θόρυβο» στους δρόμους της πόλης. Στα bonus του video το cameo Orlando Bloom.

Vampire Weekend, "Giving Up the Gun" (2010)
Πρωταγωνιστεί: Jake Gyllenhaal

Ένα τουρνουά τένις "αστέρων" λαμβάνει χώρα σε ένα φουτουριστικό σκηνικό με επιρροές από Stanley Kubrick. Έτσι, από το court του clip περνούν μεταξύ άλλων οι RZA, Joe Jonas και Jake Gyllenhaal, οι οποίοι και προσφέρουν άφθονο γέλιο με το παίξιμό τους (#διπλής_ανάγνωσης). Οι άσπρες/μαύρες/κόκκινες στολές τους «σπάνε τον πάγο» ιδανικά στη μινιμαλιστική αισθητική του setting.

Brandon Flowers, "Crossfire" (2010)
Πρωταγωνιστεί: Charlize Theron

Ο frontman των Killers βιώνει την απόλυτη αντρική φαντασίωση στο συγκεκριμένο video clip καθώς η εντυπωσιακή Charlize Theron μεταμορφώνεται σε "badass" πράκτορα και τον ξεμπλέκει από τα συνεχή μπλεξίματά του. Με μια εμφάνιση επιμελώς ατιμέλητη -και λίγο βρώμικη- η Theron εμφανίζεται σε διάφορες σκηνές από το πουθενά, αφοπλίζει τους τύπου νίντζα απαγωγείς και τελικά ελευθερώνει τραγουδιστή ώσπου φεύγει μαζί του στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Τώρα πώς ένα γλυκερό κομμάτι σαν αυτό ταιριάζει με ένα clip δράσης, μόνο ο Brandon Flowers το γνωρίζει.

Gorillaz, Stylo (2010)
Πρωταγωνιστεί: Bruce Willis

Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνεργασίες Χόλλυγουντ-μουσικής βιομηχανίας, ο Bruce Willis σε "Die Hard" ρόλο καταδιώκει σε ένα σκηνικό Νεβάδας (;) τα animated alter egos των Damon Albarn και Jamie Hewlett. Το ανθρωποκηνυγητό περιλαμβάνει μπόλικο «πιστολίδι», πατημένο γκάζι και πολλή αλητεία. Στο τέλος αναμενόμενα κερδίζει ο “πολύ σκληρός για να πεθάνει” Bruce Willis.

Justin Timberlake, "What Goes Around… Comes Around" (2010)
Πρωταγωνιστεί: Scarlett Johansson

Πέρασε κιόλας μια δεκαετία από τότε που κυκλοφόρησε ένα από τα πιο αγαπημένα video clips, με μια guest εμφάνιση που δε μένει ασχολίαστη. Για τα γυρίσματα του συγκεκριμένου video, ο Justin Timberlake είχε τα τυχερά του καθώς το στόρι τον ήθελε να προσπαθεί  -και να τα καταφέρνει- να «ρίξει» την uber sexy Scarlett Johansson, σε ένα clip γεμάτο σεξουαλική ένταση και πάθος. Έτσι, με φόντο μια ρετρό έπαυλη, ο Τimberlake και η Johansson ερωτοτροπούν –στο κρεβάτι, στο σαλόνι, στην πισίνα και πάει λέγοντας- στέλνοντας το σαγόνι στο πάτωμα και τα views στο θεό. Πιστός στο target group του, ο Justin (που επί χρόνια είχε σχέση με την Cameron Diaz) λίγα χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και επίσης ηθοποιό, Jessica Biel, η οποία είναι φτυστή η Scarlett.

Fiona Apple, "Not About Love" (2005)
Πρωταγωνιστεί: Zach Galifianakis

Πολλά χρόνια πριν το lip sync γίνει μόδα –και ο Galifianakis σταρ-, η γλυκιά Fiona Apple ανέθεσε στο φοβερό κωμικό να τραγουδάει (στα μουγγά), να χορεύει και να μας δείχνει την κοιλιά του υπό τους λυρικούς ήχους του Not About Love. To φαινομενικά αταίριαστο ντουέτο δένει αρμονικά απογειώνοντας τόσο το clip όσο και το τραγούδι. Ο Galifianakis είναι για ακόμη μια φορά απολαυστικός, προκαλώντας μας γέλια με τα χαριτωμένα τερτίπια και τις φιορτιτούρες του που συνολικά ελαφραίνουν τη δραματικότητα του κομματιού.

Fatboy Slim, Weapon of Choice (2001)
Πρωταγωνιστεί: Christopher Walken

Ο καταπληκτικός Christopher Walken εκτοξεύει με την παρουσία του το video clip του Weapon of Choice. To video είναι δομημένο σε σχήμα κύκλου καθώς ξεκινάει και τελειώνει με την ίδια σκηνή: τον ηθοποιό να κάθεται μόνος κι έρημος στο lobby ενός ξενοδοχείου εμφανώς προβληματισμένος και σκεπτικός. Όλα αυτά μέχρι που από το μεγάφωνο ακούγεται το τραγούδι των Fatboy Slim. Ο Walken παρασύρεται από τους uplifting ήχους και, αφού «τη βρει» με το ρυθμό, αρχίζει να λικνίζεται και να επιδίδεται σε αλά Fred Aster χορευτικές κινήσεις που κλιμακώνονται σε άλματα και…αιωρήσεις. Σκηνοθέτης και ηθοποιός έβαλαν όλη τους την τέχνη σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά video clips που έχουμε δει.

Elton John, I Want Love (2000)
Πρωταγωνιστεί: Robert Downey Jr. 

Άλλο ένα lip sync στη λίστα μας, αυτή τη φορά από τον Robert Downey Jr, ο οποίος, 7 χρόνια πριν την εκτόξευση της καριέρας του με τo ρόλο του Iron Man στο blockbuster της Marvel, "έντυσε" με μια χαμηλών τόνων παρουσία το clip για το τραγούδι του του Sir Elton John. Σε όλο το video η κάμερα ακολουθεί τον -εμφανώς νεότερο- ηθοποιό όσο αυτός με κατήφεια περιφέρεται σε μια άδεια βίλλα (με υπέροχα πατώματα).

Σοφία Κανελλοπούλου
[email protected]