O Iggy Pop ποζάρει γυμνός για χάρη της τέχνης

iggy-pop
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Οι πίνακες με το γυμνό σώμα του ροκ σταρ θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο μουσείο του Μπρούκλιν, ενώ θα ακολουθήσει και περιοδεία της έκθεσης.

Αν και έχει ήδη γεμίσει την ατζέντα του για το 2016 (πρωταγωνιστεί στο βουβό φιλμ Gutterdämmerung, ετοιμάζει album με τον Josh Homme καθώς και βινύλιο-tribute στον ποιητή Walt Whitman), ο ροκ σταρ βρήκε λίγο χρόνο για να «στριμώξει» μια ακόμα υποχρέωση. Αυτή τη φορά, ο πολυπράγμων μουσικός έχει αναλάβει το ρόλο του μοντέλου καθώς ποζάρει γυμνός σε μαθήματα ζωγραφικής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης.

«Το life class είναι ένα ξεχωριστό μέρος στο οποίο ερευνούμε εξονυχιστικά την ανθρώπινη μορφή», δήλωσε ο καλλιτέχνης και εμπνευστής του πρότζεκτ, Jeremy Deller. O Deller συνέλαβε μόνος του το concept του εν λόγω πρότζεκτ, ωστόσο η επιλογή των 21 καλλιτεχνών που θα ποζάρουν για χάρη της εκπαίδευσης έγινε σε συνεννόηση με τη Sharon Matt Atkins του Μουσείου.

«Καθώς το σώμα αποτελεί θεμέλιο λίθο στην ιστορία της τέχνης και τη διδαχή της, θεωρώ το life class τον καλύτερο τρόπο για να κατανοήσει κανείς την ανθρώπινη μορφή. Για μένα, βγάζει πολύ νόημα το να είναι ο Iggy Pop το κεντρικό θέμα του μαθήματος καθώς το σώμα του προσφέρεται απόλυτα για την κατανόηση της ροκ μουσικής και της θέσης της στην Αμερικάνικη κουλτούρα. Είναι ένα σώμα που έχει βιώσει τόσα πολλά που το καθιστούν άξιο καταγραφής».

Τα έργα θα εκτεθούν στο Μουσείο του Μπρούκλιν το ερχόμενο φθινόπωρο στα πλαίσια της έκθεσης Iggy Pop Life Class.