Ο «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» γίνεται μιούζικαλ

o-tsarli-kai-to-ergostasio-sokolatas-ginetai-miouzikal

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Φάρμακο για την φθίνουσα πορεία του βρετανικού μιούζικαλ, φαίνεται πως θα αποτελέσει η θεατρική μεταφορά της ταινίας «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

Σύμφωνα με φήμες, ο γνωστός θεατρικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, έχει ήδη «βάλει μπρός» για την σκηνική προσαρμογή σε μιούζικαλ του πολυαγαπημένου βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ.

Βέβαια, το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με τη λογική της επιτυχίας που είχε το έργο «Ματίλντα, το μιούζικαλ», γεγονός που επιθυμούν και εύχονται, σκηνοθέτες και κυρίως παραγωγοί, να επαναληφθεί και με τον «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

Ωστόσο, η Warner Bros Studios, η οποία κατέχει τα δικαιώματα των βιβλίων του Νταλ, είχε ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για μία μουσική εκδοχή, με στόχο να παρουσιαστεί στα τέλη της φετινής χρονιάς στο Palladium του Λονδίνου. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε αν και είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά βέβαια το «σοκολατένιο μιούζικαλ», τη μουσική επένδυση των κειμένων του θεατρικού συγγραφέα David Grieg, ο οποίος «κρύβεται» πίσω και από την νέα εκδοχή του Πίτερ Παν, στο Εθνικό Θέατρο της Σκωτίας, αναμένεται να μελοποιήσουν οι συνθέτες Marc Shaiman και Scott Wittman. Ο βραβευμένος με δύο βραβεία Oliver, το 1991 και 1994, σχεδιαστής Mark Thompson, έχει αναλάβει τα σκηνικά και τα κοστούμια, ενώ στις χορογραφίες βρίσκεται ο Peter Darling.

Πρόκειται για την πρώτη μεταφορά του μυθιστορήματος του Νταλ στο θεατρικό σανίδι, αν και στον κινηματογράφο έχει ήδη προβληθεί δύο φορές. Η αρχική ήταν το 1971 με τον Gene Wilder στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Willy Wonka, του ιδιοκτήτη του εργοστασίου σοκολάτας, και πιο πρόσφατα το 2005 με τον Johnny Depp, στον αντίστοιχο ρόλο και τον Τιμ Μπάρτον στη σκηνοθεσία.