O Moz πάει για δήμαρχος;

morrissey
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

O τραγουδιστής σκέφτεται πολύ σοβαρά μια πρόταση που δέχτηκε για να κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το BBC, ο Morrissey προσκλήθηκε από το Animal Welfare Party, να κατέβει μαζί τους στις εκλογές που θα γίνουν φέτος. Θα χρειαστεί 330 υπογραφές για να γίνει δεκτός. Ο ίδιος έγραψε σε post στο προσωπικό του site ένα μάλλον αμφιλεγόμενο κείμενο, στο γνωστό του μισανθρωπικό ύφος.

“Τα φιλοζωικά κόμματα, όπως το Animal Welfare party, δεν μπορούν απλά να υπάρχουν για να υπάρχουν. Πρέπει να υπάρχει μια κυβερνητική φωνή ενάντια στη βία και την αδικία που αντιμετωπίζουν τα ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο, απλά και μόνο γιατί αυτά τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά. Αυτό που πρέπει να πουν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων είναι άξια της προσοχής μας. Αλλά δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε. Η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, γιατί το αντίκτυπο της θα είναι μια κόλαση.

Ζώα σε φάρμες και σφαγεία, δεν θέλουν να πεθάνουν, αλλά τα σώματα τους κατακρεουργούνται και μαχαιρώνονται από πίσω, ενώ είναι ακόμα ζωντανά. Κανένας σκοπός δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη φρίκη και καμία κοινωνία δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένη με αυτό, γιατί μια κοινωνία χωρίς συμπόνια δεν πάει πουθενά. Τα σφαγεία είναι σαν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και αν σας αρέσει να πίνεται γάλα, συναινείτε σε αυτό το σύστημα βασανιστηρίων. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα σφαγεία, και αν πιστεύετε ότι υπάρχουν, γιατί δεν πάτε να το δοκιμάσετε;”.

Δεν σταμάτησε βέβαια εδώ, τον πύρινο λόγο του, και συνέχισε ακόμα πιο καυστικός.

“O serial killer Jamie Oliver, θέλει να εντάξουμε το “παιδικό κρέας” (κρέας από νεαρές κατσίκες), στη διατροφή μας, αλλά θα ήθελε να προσφέρει τα δικά του παιδιά για μαζική κατανάλωση; Αν όχι, γιατί; Τι κάνει αυτούς τους ανθρώπους να μην δείχνουν καθόλου συμπόνια για τα ζώα. Τι μίσος τους οδηγεί;

Τα σφαγεία δείχνουν ότι κανένας μας δεν είναι ασφαλής. Ερευνήστε το αντίκτυπο τους στο περιβάλλον μας, στοn πλανήτη μας, στον αέρα μας. Θα εκπλαγείτε. Είναι μια παγκόσμια απειλή. Η δικαιοσύνη για τα ζώα δεν είναι απλά ένα αίτημα, γιατί ζητάμε από τους ανθρώπους να σκεφτούν λογικά και με την καρδιά τους, ακόμα και αν η δυνατότητα να κυνηγάνε αλεπούδες ή να πυροβολούν πουλιά, θα άφηνε τον οίκο Saxe-Coburg-Gotha (βασιλικός οίκος από τον οποίον προέρχεται και η βασίλισσα Ελισάβετ), χωρίς καμία ασχολία”.