Δικηγορική εταιρεία κατά του Michael Jackson για χρέη άνω των 285.000 $

michael-jackson
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Τα χρέη αφορούν εργασία που διεξήγαγε η εταιρεία για λογαριασμό του ποπ ειδώλου δύο χρόνια πριν το θάνατό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία Atkins Thomson Solicitors φέρεται να μηνύει τους εκτελεστές της διαθήκης του Jackson (το διευθύνοντα σύμβουλο John McClain και το δικηγόρο John Branca) για αθέτηση συμβολαίου. Όπως αναφέρει το επίσημo έγγραφο που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια την περασμένη Δευτέρα (21 Μαρτίου): «Oι εναγόμενοι δεν έχουν φέρει εις πέρας τις εντολές του Michael Jackson, αθετώντας έτσι τη συμφωνία με τη δικηγορική εταιρεία Atkins σχετικά με τις συμπεριλαμβανόμενες διαθήκες κατόπιν μη καταβολής των απαιτούμενων πληρωμών».

Το 2009, ο βασιλιάς της ποπ ήρθε ξανά αντιμέτωπος με όμοιες κατηγορίες, αυτή τη φορά από το σκηνοθέτη του video clip του Thriller, John Landis, o οποίος μήνυσε τον Jackson για μη καταβολή κερδών από το video clip τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

H μήνυση της Atkins Thomson Solicitors "σκάει" μια μόλις εβδομάδα μετά την πολλών εκατομμυρίων συμφωνία που έκλεισε η Sony, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία εξαγοράζει τα δικαιώματα μιας μακριάς λίστας τραγουδιών από καλλιτέχνες όπως Beatles, Bob Dylan, Taylor Swift και Eminem -δικαιώματα που ως τώρα περιλαμβάνονταν στην περιουσία του εκλιπόντα καλλιτέχνη. Η συμφωνία με τη Sony ουσιαστικά “πατσίζει” το χρέος των $250,000,000 που άφησε ο Jackson με το θάνατό του.

Φημολογείται μάλιστα πως ο Paul McCartney έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να αποκτήσει τα δικαιώματα για μια λίστα τραγουδιών του ίδιου και του John Lennon, τα οποία μέχρι τώρα ανήκουν στη περιουσία του Jackson.