Ο κιθαρίστας των U2 αναγγέλλει τη δισκογραφική επιστροφή του γκρουπ

u2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο The Edge τόνισε πως η μπάντα ετοιμάζει νέο υλικό καθώς και μια περιοδεία, η τελευαία μάλιστα αναμένεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Τη δισκογραφική επιστροφή των U2 αποκάλυψε ο κιθαρίστας του γκρουπ, The Edge, σύμφωνα με τον οποίο η μπάντα έχει ήδη έτοιμα πάνω από 50 τραγούδια για τον επόμενο δίσκο. «Συμπεριλαμβανομένων πολλών πρόχειρων demos -δεν υπονοώ σε καμία περίπτωση πως είμαστε έτοιμοι- υπάρχουν περίπου 50 συνθέσεις πάνω στις οποίες δουλεύω. Μερικά από τα κομμάτια δεν έχουν καν μελετηθεί, πόσω μάλλον ηχογραφηθεί, από τα μέλη της μπάντας, ωστόσο υπάρχουν 50 ιδέες για περίπου 20 από τις οποίες είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Έχουμε αρκετή δουλειά μέχρι να τις “στενέψουμε”, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.»

Σχετικά με την κυκλοφορία του επερχόμενου album, ο κιθαρίστας της μπάντας έσπευσε να προλάβει πιθανές σπέκουλες ξεκαθαρίζοντας πως είναι πολύ νωρίς για να απαντήσουν σε κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως δουλεύουν χωρίς πίεση. Όσον αφορά τώρα στον ήχο, ο The Edge αποκάλυψε πως θα ακούσουμε κάτι πολύ κοντινό στο δίσκο του 1993 "Zooropa", αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά τα ενδεχόμενα για πιθανή περιοδεία του γκρουπ στο άμεσο μέλλον.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά των U2 ήταν το "Songs Of Innocence" που κυκλοφόρησε το 2014.