6 υπέροχα πράγματα που μπορείτε να ζήσετε μόνο στην Κούβα

abana-kouba
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Για πολλούς, ένα ταξίδι στην Κούβα είναι όνειρο ζωής και για λίγους –τυχερούς- είναι πραγματικότητα. Είτε ανήκετε στους λίγους που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κούβα, είτε στους πολλούς που το έχουν στόχο κάποια στιγμή στη ζωή τους, τα παρακάτω θα σας κάνουν να τη λατρέψετε ακόμα περισσότερο.

Δοκιμάστε το casa particular

Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε την καθημερινότητα στην Κούβα, το casa particular είναι η καλύτερη λύση. Casa particular σημαίνει να κλείσετε δωμάτιο σε ένα σπίτι στο οποίο ζουν ντόπιοι και να μείνετε μαζί τους, ενώ γενικότερα, ο όρος χρησιμοποιείται και για μικρά διαμερίσματα, δωμάτια με διαφορετική είσοδο κ.λπ. Μπορείτε να διαλέξετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας κι έτσι να έχετε την ευκαιρία, για παράδειγμα, να ζήσετε με τον ιδικτήτη μιας γκαλερί, αν σας ενδιαφέρει η τέχνη ή με κάποιον μάγειρα, αν σας αρέσει το φαγητό.

Νιώστε την επανάσταση

Η Plaza de la Revolución είναι μια μεγάλη πλατεία 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Αβάνα, που έχει ζήσει μεγάλες κομμουνιστικές δράσεις, με μορφές όπως ο Φιντέλ Κάστρο, να απευθύνονται εκεί σε εκατομμύρια Κουβανούς και με συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται σε ημερομηνίες όπως την 1η του Μάη και στις 26 Ιουλίου (ημέρα έναρξης Κουβανικής Επανάστασης). Μόλις φτάσετε εκεί, θα δείτε το γραφείο του πρώην προέδρου, Φιντέλ Κάστρο, αλλά και διάφορα σημαντικά κτίρια τριγύρω, όπως την Εθνική βιβλιοθήκη. Στην πλατεία θα δείτε και το μνημείο του Χοσέ Μαρτί, ποιητή και κορυφαίου μαχητή της κουβανικής ανεξαρτησίας, όπως και την περίφημη εικόνα του Τσε Γκεβάρα, με το σύνθημα “Hasta la Victoria Siempre”.

Χορέψτε ρούμπα στους δρόμους

Γεμάτη αφρικανικούς ρυθμούς και αισθησιακές, ισπανικές επιρροές, η κουβανέζικη ρούμπα είναι ένας ωμός και πρωτόγονος χορός. Στην Κούβα, συμβαίνει συχνά να ξεσπάσουν χοροί στο δρόμο, αντί, όμως, να περιμένετε να γίνει κάτι τέτοιο, καλύτερα να επισκεφτείτε ένα μαγαζί για να είστε σίγουροι ότι θα μπείτε κι εσείς στο ρυθμό. Το Sábado de La Rumba, στο πολιτιστικό κέντρο El Gran Palenque, είναι ένα από τα δημοφιλή μέρη για όσους θέλουν να δουν, να χορέψουν και να μπουν στους ρυθμούς της ρούμπα.

Χαλαρώστε στο Varadero

Η περιοχή Varadero της Κούβας είναι διάσημη για τη φυσική ομορφιά της, με τις αμμώδεις παραλίες της, τα κρυστάλλινα μπλε νερά και το ιδανικό κλίμα να την καθιστούν ελκυστική για τους επισκέπτες που αναζητούν χαλάρωση. Σκεφτείτε κάτι ανάλογο με τις Μπαχάμες και τις Βερμούδες, αλλά πολύ πιο οικονομικό και με πολλά πολυτελή resort σε τιμές… βατές.

Δοκιμάστε κουβανέζικα τσιγάρα από την πηγή

Η Κούβα είναι η πατρίδα του καλύτερου καπνού στον κόσμο και προσελκύει πολλούς τουρίστες-λάτρεις του πούρου, μόνο και μόνο γι’ αυτό. Παρ’ όλο που ο κουβανέζικος καπνός υπάρχει σε όλη τη χώρα, η βιομηχανία των πούρων έχει το επίκεντρο στην Αβάνα. Εκεί είναι που οι εργάτες φτιάχνουν τα περίφημα πούρα κι αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας ή να αγοράσετε το καλύτερο, θα πρέπει να κανονίσετε μια ξενάγηση στο εργοστάσιο Partagas, που βγάζει ένα από τα παλαιότερα brand πούρου.

Ανακαλύψτε την αρχιτεκτονική της παλιάς Αβάνα

Το εμπάργκο των Η.Π.Α. ενάντια στην Κούβα σημαίνει ότι η χώρα ζει μόνιμα στη δεκαετία του ’60. Πουθενά αλλού στον κόσμο, το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι τόσο έντονο, όσο στην Παλιά Αβάνα (La Habana Vieja). Καλύπτει 15 τμήματα και είναι μια περιοχή τόσο «κολλημένη» στο παρελθόν, που μπορεί άμεσα να σας μεταφέρει στην εποχή της αρ ντεκό και τότε που τα αυτοκίνητα είχαν μια πιο «σμιλεμένη» μορφή.