Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ

baggelis-theodoropoulos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν στον καλλιτεχνικό χώρο οι δηλώσεις του Βέλγου Γιαν Φαμπρ, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη θέση έρχεται να καλύψει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Έχοντας αποδείξει την ικανότητά του να δίνει χώρο σε νέους Έλληνες δημιουργούς ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, φαίνεται ο ιδανικός άνθρωπος για να εξομαλύνει την κατάσταση και να δημιουργήσει ένα αξιόλογο φεστιβάλ με ελληνικό χρώμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον.