Ακούσαμε το νέο άλμπουμ της Rihanna

rihanna-4
ΤΡΙΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Μετά από μήνες φημολογιών, αψιμαχιών, δισκογραφικών πολέμων, για το πότε επιτέλους θα δει το φώς της δημοσιότητας, το νέο πόνημα της τραγουδίστριας ήρθε στη ζωή μας πριν λίγο καιρό.

Και παρά το ηχηρό promotion, εδώ δεν ακούμε κομμάτια που θα γίνουν κλασσικά mega hits, αλλά μια Rihanna άκρως ακομπλεξάριστη, που γνωρίζει ότι ακόμα και όταν δεν παραδίδει την καλύτερη της δουλειά, όλος κόσμος θα μιλάει για αυτήν. 

Για hits-τσιχλόφουσκα μας χαρίζει το “Work”, που με τον μονότονο νωχελικό ερωτισμό του και τη συνδρομή του Drake, μας κολλάει στο κεφάλι, ακόμα και αν δεν μπορεί να συγκριθεί καν με παλιότερες της επιτυχίες. Είναι αυτή της η αυθάδεια, η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας της και κυριαρχίας της στον χώρο της pop, που την αφήνει όμως να αφήσει τα εύπεπτα hits και να πειραματιστεί. Όπως στο πολύ ενδιαφέρον “Kiss it Better” ή να ζητήσει τον Kevin Parker να της γράψει ένα τραγούδι και αυτή να το ερμηνεύσει υπέροχα (“Same Ol’ Mistakes”).  Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Weeknd από ένα τόσο sexy album βάζοντας και αυτός το χρυσό του λιθαράκι στο “Woo”.

Facebook Page / Rihanna

Υπάρχουν αρκετές καλές στιγμές στο “Anti”. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για ένα από τα albums που ήταν εφάμιλλο της αναμονής που έχτισε στις διαδικτυακές οδούς. Η Rihanna δεν κερδίζει τίποτα παραπάνω από περισσότερη άνεση να κινείται από τη soul στο hip hop, όπως η άσπονδη φίλη της Beyonce, της οποίας πολύ θα επιθυμούσε τον θρόνο, αν και έχει ακόμα χιλιόμετρα να διανύσει για να αποκτήσει την ίδια αποδοχή. Σίγουρα μπορεί περισσότερο από μερικά υγρά ερωτικά καλέσματα και σεξουαλικές φαντασιώσεις, με gangsta rap περιτύλιγμα. Και σίγουρα θα μας το αποδείξει πολύ σύντομα.  

Άλμπουμ: Anti  
Καλλιτέχνης: Rihanna
Label: Roc Nation

Ροζίνα Αράπη