5 ιδέες για να προστατέψετε την υγεία σας στα επόμενα ταξίδια

taksidi-ugeia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΙΟΥ 2016

Τα ταξίδια σίγουρα σημαίνουν χαρά, περιπέτεια και αδρεναλίνη. Μαζί με όλα τα καλά, όμως, «κρύβουν» και μικρόβια, όπως και ασθένειες. Υπάρχουν, παρ' όλ' αυτά, τρόποι να προστατευτείτε και μάλιστα έξυπνοι!

Στο επόμενό σας ταξίδι, που ίσως είναι και σύντομα, λόγω Πάσχα, αφήστε λίγο χώρο στη βαλίτσα σας για μερικά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να… σώσετε την υγεία σας και να απολαύσετε την απόδρασή σας, χωρίς παρατράγουδα.

Υγραντήρας με usb

Ο ξηρός αέρας μπορεί να μας κάνει ευαίσθητους απέναντι σε βακτήρια, αυξάνοντας την πιθανότητα να αρρωστήσουμε. Ένας μίνι, ταξιδιωτικός υγραντήρας με θύρα usb, συνδέεται μέσω καλωδίου στον υπολογιστή σας και σας εξασφαλίζει καθαρό αέρα, που ανακουφίζει τα αναπνευστικά προβλήματα και βοηθά στα κρυολογήματα. Προτιμήστε κάποιον που να τοποθετείται εύκολα σε οποιοδήποτε κοινό μπουκάλι νερού.

Αντιμικροβιακό τζελ

Σε ένα ταξίδι δεν έχουμε πάντα εύκολη πρόσβαση σε καθαρό νερό και σαπούνι, γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα πρόχειρο στην τσάντα σας ένα αντιμικροβιακό τζελ. Χρησιμοποιήστε το πριν το φαγητό, μετά τη χρήση τουαλέτας ή μέσων μαζικής μεταφοράς και όπου αλλού βρεθείτε όπου τα μικρόβια… κάνουν πάρτι.

Ρινικό σπρέι

Ο αέρας μέσα στην καμπίνα ενός αεροπλάνου συνήθως είναι πολύ πιο ξηρός από τον αέρα στο έδαφος κι αυτό μπορεί να ξηράνει τις βλεννώδεις μεμβράνες, αυξάνοντας την πιθανότητα να «αρπάξουμε» κάποιο μικρόβιο. Ένα ρινικό σπρέι με θαλασσινό νερό θα σώσει την κατάσταση.

Αντιβακτηριδιακό κάλυμμα

Ο δίσκος που ακουμπάμε το φαγητό μας είναι το πιο βρόμικο μέρος ενός αεροπλάνου, σύμφωνα με έρευνα του 2015. Επειδή σε αυτόν το δίσκο τρώτε, καλό θα ήταν να προστατέψετε τον εαυτό σας, καλύπτοντάς τον με ένα αντιβακτηριδιακό κάλυμμα μιας χρήσης, προτού ακουμπήσετε εκεί το γεύμα σας.

Φορητό φίλτρο νερού

Αν ταξιδεύετε σε μέρος όπου το νερό δεν είναι πόσιμο, με ένα μπουκάλι με φορητό φίλτρο νερού θα μπορείτε να αφαιρείτε τα βακτήρια και τα παράσιτα από το νερό και να το καταναλώνετε, χωρίς να ξοδεύετε χρήματα συνεχώς για εμφιαλωμένο.