O Brian Wilson γράφει την αυτοβιογραφία του

brian-wilson

Brian Wilson/FB Page

ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ο δημιουργός των Beach Boys, θα γράψει ένα βιβλίο με την ιστορία της ζωής του, με τίτλο “I Am Brian Wilson: A Memoir” που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Μαζί με τον Ben Greenman, που έχει βοηθήσει στη συγγραφή βιογραφιών και άλλων αστέρων της μουσικής, όπως του George Clinton, ο 73χρονος Wilson, αναμένετα να αποκαλύψει πολλές άγνωστες πτυχές της πορείας του με τους Beach Boys.

Πλέον και ο ίδιος βρίσκεται και πάλι σε μια δημιουργική στιγμή της ζωής του, έχοντας αναρρώσει από μια μακροχρόνια εξάρτηση στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε περιοδεία παίζοντας το album-ορόσημο των Beach Boys, το “Pet Sounds”, μιας και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του. Η Ευρωπαική του περιοδεία για φέτος, αναμένεται να είναι και η τελευταία του. 

To Pitchfork αποκάλυψε χθες κάποια αποσπάσματα του βιβλίου.

Larry Marano

“Άλλοι άνθρωποι μπορούν να μιλήσουν για τη ζωή μου. Κάποιες φορές θα τα πουν σωστά και κάποιες λάθος. Για εμένα, όταν σκέφτομαι τη ζωή μου, υπάρχουν τόσα πολλά επίπονα πράγματα που έχουν συμβεί. Μερικές φορές δε μου αρέσει να τα συζητάω. Μερικές φορές δε μου αρέσει και να τα θυμάμαι. Αλλά όσο μεγαλώνω, το σχήμα αυτού του πόνου αλλάζει. Μερικές φορές οι αναμνήσεις έρχονται σε μένα εκεί που δεν το περιμένω.

Ίσως έτσι να είναι όταν έχεις ζήσει τη ζωή  που έχω ζήσει εγώ. Ξεκίνησα μια μπάντα μετ τα αδέρφια μου που μάνατζερ ήταν ο πατέρας μου. Τον παρακολουθούσα να γίνεται από δύσκολος, ανυπόφορος, είδα τις γυναίκες που αγάπησα να έρχονται και να φεύγουν, είδα παιδιά να έρχονται στον κόσμο, είδα τα αδέρφια μου να γερνάνε, να φεύγουν από τη ζωή”.