Ξεχωριστοί προορισμοί για διακοπές το 2012

ksexoristoi-proorismoi-gia-diakopes-to-2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Εκπληκτικές αποδράσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπου τα ταξίδια αξίζουν με το παραπάνω.

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσχερείς συνθήκες ζωής για τους περισσότερους, τα ταξίδια, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να «αποδράσουμε» από τη δύσκολη πραγματικότητα και –έστω νοερά- να ονειρευτούμε ότι βρισκόμαστε σε άλλους κόσμους, με ενδιαφέροντα αξιοθέατα και τοπία που μαγεύουν.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί από την κοντινή Ιταλία, μέχρι το Μεξικό των Μάγια και τις αφρικανικές ομορφιές. Υπάρχει λόγος!

Σικελία, Ιταλία

Η Σικελία ( www.regione.sicilia.it/turismo/web_turismo/sicilia/uk/home.html ), το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, αποτελεί ένα κομμάτι της αυθεντικής, μεσογειακής Ιταλίας, με φιλόξενους κατοίκους, ηλιόλουστες πόλεις και εκπληκτική κουζίνα. Η… πατρίδα της Μαφίας, κομμάτι κάποτε της Μεγάλης Ελλάδας, διατηρεί τον ανόθευτο χαρακτήρα της και αποτελεί ιδανικό προορισμό για το 2012. Παλέρμο και Κατάνια, Σελινούντας, Συρακούσες, Ταορμίνα, Μεσίνα, αλλά και πανέμορφα χωριά και απίστευτες παραλίες, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε την καινούργια χρονιά. Μην παραλείψετε να πάτε στο τεράστιο πάρκο κοντά στο ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας, του μεγαλύτερου ηφαιστείου της Ευρώπης.

Βιρμανία/ Burma/Myanmar

Στο σταυροδρόμι των ασιατικών πολιτισμών, η Myanmar ( www.myanmar.com ), ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία διακοπών στον κόσμο, αποτελεί πλέον έναν συναρπαστικό προορισμό. Σχεδόν ανέγγιχτη από τον τουρισμό, είναι το καλύτερο μέρος για να θαυμάσετε τον αυθεντικό πολιτισμό της νοτιοανατολικής Ασίας. Θαυμάστε τις παγόδες Yangon την ώρα του ηλιοβασιλέματος, τους 4.000 ναούς στο Bagan και κολυμπήστε στην παρθένα παραλία Ngapali.

Τυνησία

Η Τυνησία ( www.cometotunisia.co.uk ), στις μεσογειακές ακτές της Βόρειας Αφρικής, είναι το μικρότερο και πιο ανατολικό από τα κράτη που εκτείνονται κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα. Η ήλιος, η άμμος, τα φοινικόδεντρα και η θάλασσα κυριαρχούν στα τοπία της, ενώ η ιστορία της χάνεται στους αιώνες. Περιπλανηθείτε στην αρχαία πόλη της Καρχηδόνας, σταματήστε για να πιείτε ένα τσάι μέντας, κάντε βόλτες με άμαξα στην παλιά πόλη της Τύνιδας και χαλαρώστε στις ατελείωτες αμμουδιές και τα ψαροχώρια.

Freetown, Sierra Leone

Η πρωτεύουσα της μικρής δυτικοαφρικανικής χώρας Sierra Leone ( www.visitsierraleone.org ), αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό, καθώς διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες, αποικιακές πόλεις, καταπληκτικό φαγητό, πλούσια νυχτερινή ζωή, φιλικούς κατοίκους και το καλύτερο από όλα, είναι σχετικά άγνωστη. Μπορεί να σας ακούγεται κάπως, αλλά σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε.

Cadiz, Ισπανία

Το 2012 σηματοδοτεί την 200η επέτειο από την ίδρυση του ισπανικού συντάγματος, στην ιστορική πόλη λιμάνι Cadiz ( www.cadizturismo.com/esp/1024/index.asp ) της Ανδαλουσίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ. Για το λόγο αυτό προγραμματίζονται μεγάλοι εορτασμοί, ενώ τα μνημεία και τα μουσεία της πόλης ανακαινίζονται. Πυροτεχνήματα, φρέσκα θαλασσινά και άφθονο ποτό, περιμένουν όσους βρεθούν εκεί. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο, ο οποίος ενώνεται με μια μικρή λωρίδα στεριάς και δρόμο με την ηπειρωτική περιοχή στον Κόλπο του Cadiz, ο οποίος βλέπει τον Ατλαντικό ωκεανό

Ghana

H Γκάνα ( www.touringghana.com/gtb.asp ) είναι μια ιδανική χώρα για ένα πρώτο ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο. Εξερευνήστε τις παραλίες της δυτικής ακτής και την πυκνή ζούγκλα, επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Mole Boabeng και Boabeng-Fiema wildlife και την πόλη Kumasi για τα φεστιβάλ και την πολυσύχναστη αγορά Kejetia, έναν «λαβύρινθο» από 10.000 πάγκους.

Κούβα

Τα περισσότερη μέρη ίσως να μην αλλάξουν και πολύ τα επόμενα πέντε χρόνια. Δε θα γίνει όμως το ίδιο και με την Κούβα ( www.gocuba.ca/client/home/index.php ). Στην Αβάνα, ο χρόνος έχει «παγώσει» εδώ και μισό αιώνα, λόγω του κομμουνιστικού καθεστώτος και του εμπάργκο των ΗΠΑ, αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, το φως του ήλιου και τα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '50 στην Αβάνα θα σας μαγέψουν.

Ισλανδία

Η Ισλανδία ( www.clickatlife.gr/story/taksidi/islandia-apokosmi-omorfia-sta-oria-tou-arktikou-kuklou?id=2061379 ), η νησιωτική χώρα στο Βόρειο Ατλαντικό, λίγο νοτιότερα του Αρκτικού Κύκλου, είναι ένας προορισμός που θα σας μείνει αξέχαστος. Ο μικρός πληθυσμός της συγκεντρώνεται σε μία πόλη, οπότε, όπως μπορείτε να φανταστείτε, το υπόλοιπο νησί είναι άγριο και ανεξερεύνητο. Ηφαίστεια, geysers, τεκτονικά ρήγματα, καταπράσινες κοιλάδες και ο ήλιος του μεσονυχτίου, είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της Ισλανδίας.

Chiapas, Mεξικό

Ο Δεκέμβριος του 2012 είναι μια αποκαλυπτική εποχή στο ημερολόγιο αρχαίων Maya και αυτή η επαρχία μέσα στο τροπικό δάσος στα νότια της χώρας ( www.colegiomexsur.edu.mx/english.html ), είναι ένα υπέροχο μέρος για να ερευνήσετε την κοσμοθεωρία τους. Οι κραυγές των πιθήκων παρέχουν ένα απόκοσμο… soundtrack στις μισοανακαλυφθείσες πόλεις, ενώ στις ορεινές πόλεις, οι σύγχρονοι Maya διατηρούν μια παράξενη θρησκεία ακόμη και σήμερα.

Δανία

Η Δανία ( www.visitdenmark.com/siteforside.htm ) είναι μια πολύ αγαπημένη χώρα για πολλούς και δεν είναι τυχαίο ότι οι Δανοί βρίσκονται συνήθως στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων εθνικοτήτων παγκοσμίως καθώς ζουν σε μια ευημερούσα, φιλόξενη χώρα, που αποτελεί υπόδειγμα για πολλές άλλες. Η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, αποτελεί την πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα και τον σκανδιναβικό βορρά και είναι ένα μείγμα από χρώματα και αισθήσεις.

Κοσσυφοπέδιο

Το Κοσσυφοπέδιο ( www.visitkosova.org/?page=2,4 ), η νεώτερη χώρα της Ευρώπης, είναι ασφαλές και οικονομικά προσιτό, με κατοίκους γεμάτους αισιοδοξία. Είτε σας αρέσουν οι τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, είτε τα άγρια ορεινά τοπία και οι νέες γκαλερί, θα τα βρείτε όλα εδώ. Και επειδή οι τουρίστες εξακολουθούν να είναι κάτι σπάνιο, θα είστε ευπρόσδεκτοι στα σπίτια των κατοίκων, που θα σας αντιμετωπίσουν με χαρά και φιλόξενη διάθεση.

Matera, Ιταλία

Η Matera ( www.materaturismo.it ), στην περιοχή Basilicata της νότιας Ιταλίας, δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, όπου ρέει ο ποταμός Gravina, έχει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, άγρια ομορφιά και πλούσια ιστορία. Εκκενώθηκε τη δεκαετία του '50, λόγω των ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης, αλλά πλέον αποτελεί μια γοητευτική πόλη που δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό, αν και απέκτησε διεθνή φήμη για την αρχαία πόλη «Sassi di Matera» («οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα») που είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο.