H Συλβί Γκιγιέμ αποκαλύπτεται στην κάμερα

h-sulbi-gkigiem-apokaluptetai-stin-kamera

ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η Συλβί Γκιγιέμ, η μεγάλη κυρία του χορού με τη θρυλική ευλυγισία, την οποία έχουμε θαυμάσει και στη χώρα μας, είναι η πρωταγωνίστρια στο ντοκιμαντέρ «Guillem on the edge» (σκηνοθεσία: Φρανσουάζ Χα Βαν) που προβάλλεται από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, (ώρα: 20:00).

Η χορεύτρια με την απαράμιλλη χάρη, επιλέχτηκε από τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ σε ηλικία μόλις 19 ετών για να γίνει η πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού. Η κάμερα την παρακολουθεί επί δύο χρόνια, από το Τόκυο, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη ως το Παρίσι, παρουσιάζοντάς μας τις πυρετώδεις προετοιμασίες της πριν από κάθε παράσταση. Η ταινία προβάλλει ανέκδοτο υλικό, με τη Γκιγιέμ να ερμηνεύει χορογραφίες των Ρασέλ Μαλιφάν και Ακράμ Χαν αλλά και τη συμμετοχή της στο μεγάλο αφιέρωμα για τον Μωρίς Μπεζάρ.

Μετά την προβολή, η ιστορικός τέχνης και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ MIR Χριστιάνα Γαλανοπούλου θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού για θέματα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τo ξεχωριστό αυτό ντοκιμαντέρ, το CineDoc εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τους κινηματογράφους Δαναό στην Αθήνα και Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Όσοι δεν προλάβετε την ταινία στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) στις 18 Ιανουαρίου (ώρα: 20:00), μπορείτε να τη δείτε στον Δαναό της Αθήνας ή στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες: «Guillem on the edge»: τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ, προπώληση βιβλιοπωλείο Ιανός. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, ώρα: 20:00, στις 18 Ιανουαρίου. Στους κινηματογράφους Δαναός (Αθήνα) και Ολύμπιον (Θεσσαλονίκη) στις 22 Ιανουαρίου.