"Ο Φίλος μου ο Larry Gus": Από τη Βέροια στη Νέα Υόρκη και από εκεί στο ΑΣΤΟΡ

o-filos-mou-o-larry-gus-larry-gus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2016

Ποιος αφήνει το Πολυτεχνείο για τη Μουσική; Ποιος φεύγει από τη Βαρκελώνη και γυρίζει στη Βέροια για να ολοκληρώσει το δίσκο του; Μα φυσικά ο Larry Gus, aka Λάρυγγας, aka Παναγιώτης Μελίδης.

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) τον ανακαλύπτει μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα album.

Ο φίλος του, Βασίλης Κατσούπης, αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει: την προσπάθεια του Larry Gus, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Μιλάνο, πολλά άλλαξαν. Και, κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.

"Ο Φίλος μου ο Larry Gus" θα σας ταξιδέψει μαζί με τον σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη σε μία μεταμεσονύκτια προβολή, την Παρασκευή 6 Μαΐου στο Άστορ στις 00:30. Πριν από την προβολή, θα  χορέψουμε στο φουαγιέ (έναρξη: 11:30)

Ο Φίλος μου ο Larry Gus Ι My Friend Larry Gus
2015 | Ελλάδα | Έγχρωμο

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Κατσούπης
Μουσική: Larry Gus / Παναγιώτης Μελίδης
Παραγωγοί: Βασίλης Κατσούπης, Γιώργος Καρναβάς
Εμφανίζονται: Larry Gus / Παναγιώτης Μελίδης, 
Στράτος Τσιπουρλιάνος, Μανόλης Τσιπουρλιάνος, Κωνστάντια Μάνθου
Γλώσσα: Ελληνικά | Διάρκεια: 72'

· Φεστιβάλ Κάρλοβι-Βάρι

· Νύχτες Πρεμιέρας