Προορισμοί για τους λάτρεις του Game of Thrones και της φωτογραφίας

ntoumprobnik
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2016

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: σε αυτούς που βλέπουν Game of Thrones και σε αυτούς που απλώς το έχουν ακουστά. Με αφορμή την έναρξη της 6ης σεζόν της σειράς, ξεσκεπάζουμε τοποθεσίες που θα αναστατώσουν σίγουρα τους fans, αλλά και όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία και ξέρουν να εκτιμούν όμορφα τοπία.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το παλιό λιμάνι του Ντουμπρόβνικ αποτελεί το σετ γυρισμάτων του King’s Landing, της πρωτεύουσας των Επτά Βασιλείων. Για να ξεκινήσετε τη φωτογραφική σας βόλτα, περπατήστε εκεί όπου γυρίστηκε το γυμνό Walk of Shame της Cersei Lannister, και στη συνέχεια σταματήστε στο δρόμο St. Dominika, αλλά και στον Πύργο Minčeta, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του ως ο Πύργος των Αθάνατων. Από εκεί μπορεί κάποιος να φωτογραφήσει τη θέα της πόλης με τις στέγες του King’s Landing. Το νερό που περιβάλλει την πόλη έχει επίσης φιλοξενήσει τη σκηνή με τη Μάχη του Μαυροπόταμου, τη μεγαλύτερη Μάχη του πολέμου των Πέντε Βασιλιάδων.

Το παλάτι του Διοκλητιανού, Σπλιτ, Κροατία

Τρεις ώρες από το Ντουμπρόβνικ, σε μια μαγική διαδρομή με το αυτοκίνητο, βρίσκεται το Σπλιτ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας. Η πόλη αυτή αποτελεί το σετ γυρισμάτων της τοποθεσίας Meereen κι εκεί μπορείτε να φωτογραφήσετε το εξωπραγματικό παλάτι του Διοκλητιανού, που χτίστηκε περίπου 2 χιλιάδες χρόνια πριν, και να δείτε πού η Daenerys εκπαίδευε τους δράκους της, στην αίθουσα του θρόνου. Εκεί είναι και το μέρος που πραγματοποιείται η εξέγερση των σκλάβων. Περίπου στα 20 λεπτά βόρεια του Σπλιτ, μπορείτε να επισκεφτείτε το οχυρό Klis, όπου η Daenerys Targaryen σταύρωσε τους ευγενείς του Meereen.

Εθνικό Πάρκο Kornati Islands, Δαλματία, Κροατία

Στην κροατική περιοχή της Δαλματίας, οι επισκέπτες της μεσαιωνικής πόλης Sibenik θα παρατηρήσουν ότι το μέρος θυμίζει πολύ το Braavos, τη μεγαλύτερη και η πιο ισχυρή από τις Ελεύθερες Πόλεις. Πρόκειται για μια πανέμορφη, παραθαλάσσια πόλη, μόλις 1 ώρα βόρεια του Σπλιτ και αν βρεθείτε εκεί, μπορείτε να φωτογραφήσετε τον Καθεδρικό Ναό St. James του 15ου αιώνα, ο οποίος αποτελεί και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και εμφανίζεται στη σειρά ως «Ο Οίκος του Μαύρου και του Λευκού». Κοντά θα συναντήσετε και το Εθνικό Πάρκο Krka, στα 20 λεπτά οδικώς από το Sibenik, όπου θα δείτε φαράγγια, καταρράκτες, λίμνες και υπέροχα τοπία, τόσο για φωτογραφίες, όσο και για κολύμπι. Στο Εθνικό Πάρκο Kornati Islands μπορείτε να κάνετε snorkeling και να ανακαλύψετε κρυμμένες παραλίες που θα σας κάνουν να πετάξετε τα ρούχα σας στο λεπτό!

www.wikipedia.org
Θερμές πηγές Grjótagjá, Ισλανδία

Μια επίσκεψη στις θερμές πηγές στη σπηλιά Grjótagjá, στη βόρεια Ισλανδία, θα σας φέρει απέναντι σε τοπία που έχετε δει μόνο στην τηλεόραση, ενώ εκεί θα αναγνωρίσετε και την τοποθεσία που αποτέλεσε «ερωτική φωλιά» του Jon Snow και της Ygritte. Επισκεφτείτε τη λίμνη Myvatn, που δημιουργήθηκε πριν 2300 χρόνια από ηφαιστειακή έκρηξη, και βουτήξτε στα θερμά λουτρά γύρω της, ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία. Για μεσημεριανό, δοκιμάστε Hverabrauð (ζεστό ψωμί που οι ντόπιοι ψήνουν με τη γεωθερμία) με καπνιστή πέστροφα, ένα πολύ διαφορετικό γεύμα και στο δρόμο, βεβαιωθείτε ότι θα σταματήσετε να γνωρίσετε και να φωτογραφήσετε τα ισλανδικά αλογάκια.

www.wikipedia.org
Παγετώνας Vatnajökul, Ισλανδία

Αν είστε αρκετά τολμηροί ώστε να περάσετε «βόρεια του τείχους», τότε θα συναντήσετε το μεγαλύτερο παγετώνα στην Ευρώπη, Vatnajökul, ο οποίος βρίσκεται στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ευρώπης. Εκεί θα δείτε και τον πιο δυνατό καταρράκτη της ηπείρου, τον καταρράκτη Dettifoss, αλλά και τα φαράγγια και τις σπηλιές του Hljóðaklettar. Οι γύρω περιοχές θεωρούνται από τα πιο όμορφα μέρη της Γης.

Dimmuborgir, Ισλανδία

Το Dimmuborgir στην Ισλανδία αποτελεί το σετ του Wilding Camp και είναι ένα μέρος γεμάτο στύλους λάβας, που οδηγούν στον ηφαιστειακό κρατήρα Hverfjall. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στη μικρή πόλη του Reykjahlíð, στη λίμνη Myvatn, με τους μόλις 300 κατοίκους.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη στην Ισπανία αποτελεί το βασικό σετ γυρισμάτων για το Βασίλειο του Dorne, το οποίο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην 6η σεζόν του Game of Thrones. Οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν να φωτογραφήσουν εκεί το Alcázar, βασιλικό παλάτι και Μνημείο Πολιτισμικής Κληρονομιάς κι όλα αυτά μόλις σε 2,5 ώρες με το τρένο από τη Μαδρίτη.

Bardenas Reales, Ισπανία

Στην 5η σεζόν είδαμε την Daenerys Targaryen πίσω στη θάλασσα Dothraki, η οποία στην πραγματικότητα βρίσκεται νοτιοανατολικά της Bardenas Reales, μια από τις λίγες ερήμους της Ευρώπης, στη βόρεια Ισπανία. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστορική πρωτεύουσα του Navarre, την Pamplona, με αεροπλάνο ή τρένο από τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη και αν βρεθείτε εκεί τον Ιούλιο, σας περιμένει ένα πολύ ιδιαίτερο φεστιβάλ με... ταύρους.