Blockbusters με μεγάλους σταρ προ των πυλών

blockbusters-me-megalous-star-pro-ton-pulon

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Την ώρα που ολόκληρος ο κινηματογραφικός κόσμος ετοιμάζεται να πατήσει πάνω στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, το Χόλλιγουντ των blockbusters έχει βάλει πλώρη να κατακτήσει τα απανταχού ταμεία των σινεμά.

Ταινίες με μυώδεις σταρ πρώτης γραμμής, σύμφωνα με τους LA Times, έχουν μπει για τα καλά στο πρόγραμμα των αιθουσών, με τον Τομ Κρουζ, τον Τζόνι Ντεπ και τον Γουίλ Σμιθ να πρωταγωνιστούν. Προτού όμως παρακολουθήσουμε τις ταινίες, ας πάρουμε μια γεύση για το τι μας περιμένει.

Ο ροκάς Τομ Κρουζ

Το Rock of Ages, με τον Τομ Κρουζ, είναι ένας φόρος τιμής στο ροκ της δεκαετίας του 1980. Με τον Κρουζ να επιστρέφει σε εποχές «Κοκτέιλ», ο πρωταγωνιστικός ρόλος τον θέλει να κυκλοφορεί χωρίς μπλούζα και να «αλωνίζει» στη μουσική σκηνή ως ίνδαλμα, ονόματι Stacee Jaxx. Η ταινία του Adam Shankman, είναι η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού της επιτυχίας του Broadway, που «χτίστηκε» με ροκ επιτυχίες του 1980 και διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες. Η ταινία θα προβληθεί στις αμερικάνικες αίθουσες την 1η Ιουνίου.

Τζόνι Ντεπ, ο βρικόλακας των 70s

Λίγο πριν, και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου, οι λάτρεις του Τζόνι Ντεπ μπορούν να σπεύσουν στις αίθουσες για να παρακολουθήσουν το «Dark Shadows». Πρόκειται για τη συνεργασία του ευφυούς ηθοποιού με τον παλιό του γνώριμο Tim Burton. Η ταινία είναι η κινηματογραφική εκδοχή της καλτ τηλεοπτικής σειράς του 1970, που αφορούσε στις «περιπέτειες» του ερωτικού βρικόλακα Barnabas Collins. Από την ταινία θα «παρελάσουν» μεγάλα ονόματα του Χόλλιγουντ, όπως η Michelle Pfeiffer, Eva Green, Jackie Earle Haley, ενώ σε έκτακτη εμφάνιση ο Alice Cooper, θα υποδυθεί τον εαυτό του, ο οποίος θα τραγουδήσει για χάρη του Barnabas Collins, στο εξοχικό του στο Maine.

Οι Άντρες με τα Μαύρα επιστρέφουν

Έκπληξη βέβαια αποτελεί η επιστροφή του Γουίλ Σμίθ στη μεγάλη οθόνη μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Αυτό που «απομυθοποιεί» το μεγάλο come back είναι ότι ο Σμιθ επιστρέφει, στις 25 Μαΐου, με νέο ρόλο σε παλιά λημέρια, υποδυόμενος τον Agent J στους «Άντρες με τα Μαύρα, Ν.3». Στην κωμωδία επιστημονικής φαντασίας που σκηνοθετεί ο Barry Sonnenfeld, o Γουίλ Σμίθ, θα συναντηθεί με τον Josh Brolin, ο οποίος παίζει τη νεότερη ενσάρκωση του κυνηγού εξωγήινων Agent K, που υποδύεται ο Tommy Lee Jones.

Τα υπόλοιπα στις οθόνες...