Ξανά στις αίθουσες ο «Τιτανικός»

ksana-stis-aithouses-o-titanikos-titanikos

ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ο πιο μεγάλος κινηματογραφικός έρωτας των τελευταίων χρόνων, η ιστορία του «Τιτανικού» του James Cameron, επανακυκλοφορεί σε 3D διαστάσεις στις 6 Απριλίου του 2012.

Χρονιά επανεκδόσεων φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα των L.A Times, το 2012, με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του κινηματογράφου να κάνουν δυναμικό come back σε τρισδιάστατες οθόνες. Είτε λόγω έλλειψης ιδεών και δημιουργικότητας, είτε λόγω δυνατότητας καλύτερης τεχνολογίας, είτε πάλι επειδή οι εισπράξεις προβλέπονται αρκετές, τη χρονιά μου μόλις ξεκίνησε θα δούμε παλιές κινηματογραφικές επιτυχίες να επισκέπτονται για άλλη μία φορά τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Την αρχή θα κάνει ο George Lucas, στις 10 Φεβρουαρίου, με τον «Πόλεμο των Άστρων Επεισόδιο Ι: Η αόρατη Απειλή» του 1999 ενώ θα ακολουθήσει η ταινία κινουμένων σχεδίων του 2003 «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση έχει κάνει η τρισδιάστατη κυκλοφορία του «Τιτανικού» του James Cameron, λίγο μάλιστα πριν την 100η επέτειο από την πραγματική βύθιση του Τιτανικού. Φανταστείτε λοιπόν, το πλοίο να βυθίζεται, στον παγωμένο ωκεανό με χιλιάδες τραγικούς επιβάτες, και στο κέντρο ο αιώνιος έρωτας της Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) και του Jack Dawson (Leonardo Di Caprio) σε πρώτο, τρισδιάστατο, αυτή τη φορά πλάνο.

Η ταινία συγκίνησε κοινό και κριτικούς από την πρώτη μέρα κιόλας προβολής της στις 19 Δεκεμβρίου του 1997, με τον γυναικείο πληθυσμό σε όλες τις αίθουσες παγκοσμίως να κλαίει γοερά για τον άδικο χαμό του Λεονάρντο και τον ανεκπλήρωτο έρωτα της Κέιτ, η οποία αν και επέζησε, δεν έπαψε ποτέ να αγαπά τον «καλό» της μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Η ταινία βέβαια, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της εποχής της, και όχι μόνο, ενώ απέσπασε έντεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εννέα από αυτές, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Με τα κέρδη του να έχουν φτάσει τα 1.8 δις δολάρια παγκοσμίως, ήταν η πρώτη ταινία που έφτασε και ξεπέρασε το 1 δις, παραμένοντας η πιο κερδοφόρα παραγωγή για 12 ολόκληρα χρόνια.

Το ρεκόρ του James Cameron κατέρριψε η ...επόμενη ταινία του, δηλαδή το Avatar του 2010. Ωστόσο ο «Τιτανικός» κατάφερε να βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην θέση νούμερο 6, στην κατηγορία των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Τέσσερεις μέρες πριν την 100η επέτειο του θλιβερού ναυαγίου του «Τιτανικού» λοιπόν, οι φανς- οι αμερικανοί στην αρχή, και έπεται και συνέχεια- θα μπορούν να ξαναζήσουν τις ίδιες- πιο εξελιγμένες τεχνολογικά- συγκινήσεις.