Δημοσιεύματα θέλουν την Adele να υπογράφει το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία της μουσικής

adele Alasdair-McLellan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΙΟΥ 2016

Το χρυσό κορίτσι της δισκογραφίας δεν αποκαλείται αδίκως χρυσό αφού, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, φαίνεται να εγκαταλείπει την XL Recordings μετά από ασυναγώνιστη πρόταση της Sony.

Και ποιο είναι το ποσό που έκανε την Adele να «αλλαξοπιστήσει»; £90 εκατομμύρια λίρες, παρακαλώ, ποσό στο οποίο δε λες εύκολα όχι ακόμα κι αν η εταιρεία με την οποία ξεκίνησες και «βασίλεψες» (εν προκειμένω το label XL Recordings) είναι η μαμά-εταιρεία ονομάτων όπως Radiohead, Vampire Weekend και Jack White.

Η ανεξάρτητη δισκογραφική XL Recordings πίστεψε εξαρχής στην Adele και κυκλοφόρησε και τα τρία album της, “19”, “21” και“25“. Ωστόσο, με τη λήξη του συμβολαίου να συμπίπτει με την κυκλοφορία του τελευταίου της σαρωτικού δίσκου, η Sony Records δε θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να πάρει στην «oικογένειά» της το κορίτσι που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός. Έτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας The Sun, η Adele φαίνεται πως οδεύει προς το κατώφλι της Sony μετά από την πρόταση-μαμούθ που σηματοδοτεί και το υψηλότερο ποσό στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Αν το δημοσίευμα είναι αληθές, η τωρινή περιουσία της Adele (£85 εκατομμύρια) πρόκειται να διπλασιαστεί κυριολεκτικά εν μία νυκτί, σπάζοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ που ως τώρα κατείχε ο Robbie Williams με το συμβόλαιο των £80 εκατομμύριων που υπέγραψε με την EMI το 2002. Πριν από το Robbie, το ρεκόρ ανήκε και πάλι σε γυναίκα και, συγκεκριμένα, στη Whitney Houston που το 2001 υπεγραψε με τη δισκογραφική Arista συμβόλαιο £70 εκατομμυρίων.

Μέχρι σήμερα πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Adele δεν έχει τοποθετηθεί επί των φημών.