Ο Jay-Z πιο πλούσιος ράπερ του κόσμου

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

O γνωστός ράπερ Jay-Z έφτασε στην κορυφή της λίστας του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους ράπερ του κόσμου, παίρνοντας τη θέση του Sean «Diddy» Combs.

O γνωστός ράπερ Jay-Z έφτασε στην κορυφή της λίστας του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους ράπερ του κόσμου, παίρνοντας τη θέση του Sean «Diddy» Combs.

Τα έσοδα του τραγουδιστή του άλμπουμ «Τhe Empire State Of Mind» άγγιξαν τα 63 εκατομμύρια δολάρια στο διάστημα Ιουνίου 2009 και Ιουνίου 2010, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Ο «Diddy» ήτανς την πρώτη θέση πέρυσι με 30 εκατομμύρια, ούτε τα μισά δηλαδή, από τα φετινά έσοδα του Jay Z. Ο ράπερ Akon βρέθηκε στην Τρίτη θέση και ακολούθησαν ο Lil Wayne και ο Dr Dre.

Τα έσοδα του Jay-Z πήραν ιδιαίτερη ώθηση, χωρίς αμφιβολία, από την κυκλοφορία του άλμπουμ του «The Blueprint III» αλλά και από μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και εκείνη στο «Isle Of Wight and Wireless» στην Αγγλία.

Ο Lil Wayne, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Dwayne Carter, κατάφερε να βάλει στην τσέπη του 20 εκατομμύρια δολάρια παρά την ποινή φυλάκισης που του επεβλήθηκε τον Μάρτιο για κατοχή όπλων

Το περιοδικό Forbes σημείωσε ότι όλα τα ονόματα της λίστας με τους πιο πλούσιους ράπερ είχαν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες εκτός από τη μουσική, μεταξύ των οποίων χορηγίες αλκοολούχων ποτών, σειρές ρούχων και κινηματογραφικές εμφανίσεις.

Έκπληξη προκάλεσε η 14η θέση του Eminem ο οποίος πρόσφατα κυλλοφόρησε το άλμπουμ του «Recovery» πωλώντας 741.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Ο ράπερ από το Ντιτρόιτ σημείωσε έσοδα 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Zack O'Malley Greenburg που έγραψε τη λίστα με τους πιο πλούσιους ράπερ του κόσμου αναφέρει για τον Eminem στο BBC: «Κάνει εντύπωση που βρίσκεται τόσο χαμηλά στη λίστα. Συγκρίνοντας με τους υπόλοιπους, φαίνεται ότι δεν ασχολείται με πολλά πράγματα εκτός της μουσικής.