12 πράγματα που δεν ξέρατε για την Αργεντινή

mpouenos-aires-thea-apo-elikoptero

Μπουένος Άιρες, θέα από ελικόπτερο

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η δεύτερη σε μεγαλύτερη έκταση χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία, η Αργεντινή, αποτελεί προορισμό-όνειρο για πολλούς ταξιδιώτες. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από πληροφορίες που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Στην αλλαγή του 20ου αιώνα, η Αργεντινή ήταν η 10η πιο πλούσια χώρα του κόσμου. Σήμερα είναι η 54η πιο πλούσια, λόγω της αστάθειάς της τον τελευταίο αιώνα.

Κάποια πολιτικά κόμματα της χώρας έχουν τα δικά τους brand μπίρας.

Η Αργεντινή έχει τον υψηλότερο αριθμό ψυχιάτρων κατά κεφαλή από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας (το 40%) έχει ιταλικές ρίζες. Μια επίσης μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει γερμανική κληρονομιά.

Η λεωφόρος 9ης Ιουλίου του Μπουένος Άιρες

Η 9th of July είναι η μεγαλύτερη λεωφόρος του Μπουένος Άιρες.

Η ονομασία της προέρχεται από τη λατινική λέξη argentum που σημαίνει «ασημένιος». Οι πρώτοι αποικιοκράτες πίστευαν ότι ό νέος κόσμος ήταν γεμάτος ασήμι.

Από το 1974 μέχρι το 1983 σχεδόν 30 χιλιάδες άνθρωποι «εξαφανίστηκαν» στην Αργεντινή, λόγω της στρατιωτικής δικτατορίας. Στους ανθρώπους αυτούς αναφέρονται ως "los desaparecidos", δηλαδή «οι εξαφανισμένοι».

Το 2001, η χώρα είχε 5 προέδρους σε 10 ημέρες.

Έρευνες δείχνουν ότι οι Αργεντίνοι ακούν ραδιόφωνο περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο (20 ώρες την εβδομάδα).

Το βουνό Ακονκάγκουα

Στα σχεδόν 6.959 μέτρα, η Ακονκάγκουα είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου εκτός Ασίας.

Μαζί με 17 ακόμη έθνη, η Αργεντινή είναι μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες αντιθέσεις. Το κλίμα της παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία ανά ζώνη και μπορεί να είναι ημι-τροπικό στα βόρεια, μέχρι πολικό στα νότια.

Οι αρχές στη γενέτειρα του διάσημου ποδοσφαιριστή, Lionel Messi, έχουν απαγορέψει στους γονείς να ονομάσουν τα παιδιά τους Messi.