Τι θα δούμε την πρώτη μέρα του Rockwave Festival

last-shadow-puppets

Oι headliners του Rockwave Festival 2016, οι superstars Last Shadow Puppets

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Στο Terra Vibe φέτος θα παρελάσουν ένα από τα πιο δυνατά μουσικά ντουέτα των τελευταίων χρόνων, βόρειοι εκκεντρικοί rockers, punk βετεράνοι, λατρεμένοι brit pop αστέρες, δυνατό rock n’ roll, και μερικά από τα πιο αξιόλογα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Το μεγάλο όνομα της 5ης Ιουνίου είναι φυσικά οι Last Shadow Puppets. Όταν ο Alex Turner απέχει από τα καθήκοντα του frontman των Arctic Monkeys, μαζί με τον κολλητό του Miles Kane (The Rascals), τον James Ford των Simian Mobile Disco, και τον Zack Dawes (Mini Mansions), δημιουργεί κομμάτια που γίνονται αυτομάτως κλασσικά indie rock διαμάντια. Από το πρώτο τους album “The Age of the Understatement”  ξεχώρισαν το “Standing Next To Me”, που κέρδισε ζηλευτό airplay, ενώ με το φετινό τους δεύτερο album “Everything You’ve Come To Expect”, κατάφεραν να κερδίσουν πάλι μια θέση στην καρδιά μας, όχι ότι την είχαν χάσει ποτέ.

Τι να πούμε για τους πρίγκιπες της brit pop, μια μπάντα που σφράγισε τα εναλλακτικά ‘90’s με τον ήχο της και την παρουσία του συγκλονιστικού frontman Brett Anderson. Οι Suede είναι και πάλι εδώ, με νέο album (“Night Thoughts”) και εμείς θα βρισκόμαστε στο κάγκελο, για να ακούσουμε τους ύμνους που έχουν γράψει όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα ακόμη Βρετανικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Terra Stage, οι γνωστοί και αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, οι Subways, που αναμένεται να δυναμιτίσουν το κοινό, που περιμένει πώς και πώς να ακούσει ζωντανά για άλλη μια φορά το “Rock N’ Roll Queen”.

Oι Dropkick  Murphys

Στη Vibe Stage τώρα περιμένουμε χορό, ενέργεια και γερές δόσεις αδρεναλίνης. Γιατί οι Dropkick  Murphys, με το κέλτικο punk τους θα στήσουν το δικό τους πάρτυ. Είναι μια εμφάνιση που δεν πρέπει να χάσετε ,καθώς αναμένεται να βρεθείτε εν μέσω mosh pits, ουρλιαχτών, αλλά και συγκίνησης, και η μπάντα από τη Μασαχουσέτη δεν πρόκειται να σας αφήσει να ησυχάσετε λεπτό.

Το ίδιο θα συμβεί φυσικά και με τους θεότρελους Νορβηγούς που θα προηγηθούν. Ο λόγος για τους Turbonegro.  Το συγκρότημα έχει ένα από τα πιο πιστά fan clubs στη χώρα μας, τους Turbojugend , που θα τους ξεχωρίσετε και χάρη στην χαρακτηριστική περιβολή τους. Rock n’ roll, σεξουαλικά υπονοούμενα, ηλεκτρισμός, που πρέπει να το βιώσεις για να καταλάβεις.

Οι Callas είναι οι Άρης και Λάκης Ιωνάς, Χρυσάνθη Τσουκαλά και Μαριλένα Πετρίδου

Ας μην ξεχνάμε επίσης τις ελληνικές συμμετοχές .Συγκεκριμένα στη Terra Stage, θα απολαύσουμε τους Callas, που μας έχουν συνηθίσει σε καταπληκτικά live shows, έχοντας στις αποσκευές τους ένα καινούργιο album (“Half Kiss,Half Pain”). Το show όμως της μεγάλης σκηνής θα ανοίξουν οι Whereswilder, μια φανταστική νέα μπάντα που το περσινό τους album “Yearling”, είναι από τα καλύτερα πράγματα που ακούσαμε το 2015. Ψυχεδέλεια, κιθάρες και αναφορές στους Beatles και τους Cream, κάνουν τον ήχο τους γοητευτικό.

Οι δικοί μας, Wish Upon A Star

Όσο για την Vibe Stage, δύο μπάντες θα αναλάβουν να ζεστάνουν κατάλληλα την ατμόσφαιρα. Η αρχή θα γίνει με τους Wish Upon A Star, που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους τρία album,  με το τελευταίο “Through the Thick and Thin” να λαμβάνει πολύ καλές κριτικές, ενώ δε σταματάνε να εμφανίζονται ζωντανά, χτίζοντας το δικό τους fan base.  Έτεροι λάτρεις του punk και σκληρού ήχου, είναι οι Despite Everything που θα ακολουθήσουν, που μπορούν να καυχιούνται ότι έχουν παίξει ζωντανά σε 3 ηπείρους, και σε πάνω από 30 χώρες!Μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες της εγχώριας σκηνής, με καταπληκτική live παρουσία,  θα μας ζεστάνουν κατάλληλα με τα δυνατά riffs και την απίστευτη ενέργεια τους.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ