Εγκαίνια με... παρατράγουδα για το εστιατόριο της Lady Gaga

egkainia-me-paratragouda-gia-to-estiatorio-tis-lady-gaga

Φωτογραφίες: http://on.fb.me/xQK5cc

ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Είναι γνωστό πως στη Lady Gaga αρέσει να προκαλεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν, σε κάποια επόμενη προσπάθειά της, να αφιερώσει κι ένα κομμάτι στους κριτικούς εστιατορίων και φυσικά, όχι με την καλύτερη διάθεση, μετά την άσχημη κριτική που δέχθηκε το εστιατόριο των γονιών της στη Νέα Υόρκη.

Οι γονείς της γνωστής εκκεντρικής καλλιτέχνιδας, Joe και Cynthia Germanotta «στρατολόγησαν» τον Art Smith, τον πρώην προσωπικό σεφ της γνωστής τηλεπερσόνας στις ΗΠΑ Oprah (αλλά παλιότερα και των Αμερικανών πολιτικών Μπομπ Γκράχαμ και Τζεμπ Μπους) και άνοιξαν την 1η Φεβρουαρίου, ένα εστιατόριο ιταλικής κουζίνας με την επωνυμία «Joanne’s Trattoria» στο κέντρο του Μανχάτταν.

Ακόμα όμως και η σιωπηλή υποστήριξη της Oprah και της Gaga δε στάθηκε ικανή να σώσει την οικογένεια Germanotta από την «σανίδα» των κριτικών. Ο Steve Cuozzo, βετεράνος κριτικός εστιατορίων της εφημερίδας New York Post «τρύπωσε» ινκόγκνιτο στα εγκαίνια που έγιναν στο Upper West Side, όπου βρίσκεται το εστιατόριο και δεν του άρεσε καθόλου.

Στην κριτική του, σημείωσε πως η σαλάτα με καλαμάρι ήταν η χειρότερη που έχει δοκιμάσει σε ολόκληρη την καριέρα του. Επιπλέον, ένα ορεκτικό με οστρακοειδή του θύμισε τα άνοστα ζυμαρικά που αναγκάζεται να τρώει κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Βέβαια, ο Cuozzo παραδέχεται ότι δεν είναι απόλυτα δίκαιο να κρίνεις ένα εστιατόριο με βάση τη βραδιά των εγκαινίων του και ότι τα πράγματα πιθανότατα θα βελτιωθούν στην πορεία. Ωστόσο, όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητα κάθε άλλο παρά πρέπει να ευχαρίστησε τη Lady Gaga, της οποίας άλλωστε το μεσαίο όνομα είναι Joanne.

Joanne λεγόταν επίσης και η αδερφή του πατέρα της Gaga, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 19 χρόνων και προς τιμήν της οποίας το εστιατόριο πήρε το όνομά του. Η δημοφιλής pop περσόνα έχει δηλώσει ότι η ποιήτρια και ζωγράφος μεταξύ άλλων θεία της αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης για την ίδια για να μπει στην καλλιτεχνική στράτα.

Όσον αφορά στο μενού του εστιατορίου -οι τιμές του οποίου κυμαίνονται από $25 έως $30- περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και του πατέρα της Gaga.

Στα εγκαίνια παρεβρέθηκε και ο μεγάλος ερμηνευτής της soul Tony Bennett, που συνεργάστηκε πρόσφατα με τη Lady Gaga και διατηρεί αγαστές σχέσεις και με την οικογένειά της.