Βουτάμε στις ωραιότερες παραλίες της Πάρου

paros-paralies

Η κοσμοπολίτικη Πάρος δεν υστερεί από όμορφες παραλίες

ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Βάλτε μαγιό, ετοιμάστε την τσάντα θαλάσσης, φορέστε αντηλιακό και πάμε για βουτιές σε μερικές από τις αγαπημένες παραλίες του νησιού που κάθε καλοκαίρι «βουλιάζει» από νεολαία –κι όχι μόνο.

Η ονομασία της οφείλεται στον αρχηγό των Αρκάδων, Πάρο, που έφτασαν στο νησί τη γεωμετρική εποχή ως άποικοι. Άλλοι, πάλι, θέλουν τη λέξη «Πάρος» να προέρχεται από τη λέξη παραλία. Όπως και να’χει, η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί, που όσο κι αν τους επίμαχους μήνες του καλοκαιριού κατακλύζεται από κόσμο και φασαρία, η κυκλαδίτικη ομορφιά της παραμένει. Σε αυτήν εντάσσονται, φυσικά, και οι παραλίες της, στις οποίες ετοιμαζόμαστε να κάνουμε βουτιά πάραυτα.

Σάντα Μαρία
Βρίσκεται κοντά στη Νάουσα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, και χαρακτηριστικό της είναι η τεράστια αμμουδιά και τα κρυστάλλινα, δροσερά νερά. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες, beach bar και πολλή ρακέτα, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για Σάντα Μαρία μόνο αν έχετε όρεξη για κόσμο, φασαρία, θαλάσσια σπορ κ.ο.κ. Σε κάποια σημεία μπορείτε να βρείτε μικρούς κολπίσκους για περισσότερη απομόνωση, αν δεν σας έχει προλάβει άλλος.

Τα ιδιαίτερα βράχια στις Κολυμπήθρες

Κολυμπήθρες
Ίσως από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Πάρου, αφού το τοπίο συνθέτουν περίεργοι σχηματισμοί βράχων, χωρίς αιχμές, με λείες επιφάνειες, χαρίζοντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα γρανιτένια αυτά βράχια προχωρούν μέχρι τη θάλασσα και δημιουργούν διαδοχικές παραλίες, όπου μπορείτε να είστε μόνοι σας στις μικρότερες ή με κόσμο στις μεγαλύτερες. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και καθαρά και μπορείτε να χαλαρώσετε είτε στην αμμουδιά, είτε πάνω στους βράχους, ενώ θα τη βρείτε στα δυτικά του κόλπου της Νάουσας.

commons.wikimedia.org

Αγία Ειρήνη, για τους λάτρεις του... εξωτικού

Αγία Ειρήνη
Σε περίπου 4 χιλιόμετρα από την Παροικιά προς τα δυτικά, σας περιμένει η Αγία Ειρήνη, μια παραλία που θα σας δημιουργήσει για λίγο την ψευδαίσθηση του τροπικού. Ο λόγος είναι οι γιγαντόσωμοι φοίνικες που δίνουν μια εξωτική χροιά και η (σχεδόν) παρθένα παραλία, με ένα αναψυκτήριο, έτοιμο να σας παράσχει τα απαραίτητα.

Γαλανά νερά, Γαλάζια Σημαία και χαλάρωση

Λογαράς
Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, η παραλία του Λογαρά βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, δίπλα στο Πίσω Λιβάδι. Έχει βαθιά, γαλανά νερά, πλούσιο βυθό και ενδείκνυται για όσους θέλουν να κάνουν διάφορα θαλάσσια σπορ ή απλώς να χαλαρώσουν στα αρμυρίκια που βρίσκονται στην αμμουδιά. Κι όταν το μπάνιο και η χαλάρωση τελειώσει, τα παραδοσιακά ταβερνάκια ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, σας περιμένουν για γαστριμαργικές περιπέτειες.

Παιχνίδια ή χαλάρωση στην άμμο;

Μοναστήρι
Συνεχίζοντας μετά τις Κολυμπήθρες, η παραλία Μοναστήρι στη χερσόνησο του Αι-Γιάννη Δέτη, με τα ρηχά νερά της και το μεγάλο πλάτος παραλίας, θα σας βολέψει αν έχετε μικρά παιδιά. Τα αρμυρίκια δεν λείπουν ούτε εδώ, σε περίπτωση που απαρνηθείτε τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, ενώ το αναψυκτήριο-εστιατόριο από πάνω θα φιλοξενήσει τις… λιγούρες σας μετά το μπάνιο. Οι πιο δραστήριοι έχουν τη δυνατότητα των water sports, αν θέλουν να δώσουν μια πιο περιπετειώδη χροιά στο μπάνιο τους.

Η παραλία των... δραστήριων

Χρυσή Ακτή
Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, με χρυσή άμμο και ρεύματα που την καθιστούν ιδανική –και διάσημη- ανάμεσα στους επίδοξους σέρφερ. Αρμυρίκια, ομπρέλες, εστιατόρια, bar και όλες οι ανέσεις βρίσκονται εκεί, σε μια παραλία που τους χωράει όλους, χωρίς ο ένας να ενοχλεί τον άλλο. Κι αν το σερφ είναι η αδυναμία σας, μπορείτε να κάνετε μαθήματα ή πρακτική και μην ανησυχείτε. Η παραλία διαθέτει έμπειρους ναυαγοσώστες.

Punda Beach fb page

Η Punda Beach σε μια από τις (λίγες) χαλαρές της στιγμές

Βουτήξτε επίσης:
*Punda Beach: Βρίσκεται στην εκτεταμένη παραλία Πίσω Λιβάδι, νοτιοανατολικά της Πάρου, έχει γαλάζια σημαία και ενδείκνυται για όσους καταφτάνουν στην Πάρο με άγριες διαθέσεις για χορό και εκτόνωση, στο γνωστό ομώνυμο beach bar.
*Μαρτσέλο: Νεανική, πεντακάθαρα νερά, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την Παροικιά, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και μπαράκια.
*Παρασπόρος: Στα νότια της Παροικίας ο Παρασπόρος είναι μια οργανωμένη παραλία, με εστιατόρια και μπαράκια και ωραία νερά.
*Λάγγερη: Απέχει 1,5 χιλιόμετρο από τη Νάουσα και χαρακτηρίζεται από ψιλή άμμο, αμμόλοφους και όμορφο χρώμα στα νερά της. Την προτιμούν όσοι αναζητούν λίγο περισσότερη ησυχία και χαλάρωση.