Ο Πόλεμος των Aστρων ξαναζωντανεύει σε 3D

o-polemos-ton-astron-ksanazontaneuei-se-3d

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ο θρυλικός πόλεμος των άστρων επιστρέφει τρισδιάστατος, 35 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, για να αντιμετωπίσει μία αόρατη απειλή, με τον Τζόρτζ Λούκας να αναβιώνει παλιές δόξες.

«Star Wars Επεισόδιο 1: Η Αόρατη Απειλή (3D)»

(StarWars Episode 1: The Phantom Menace 3D)

Ένα σύμπαν πρωτόγνωρο που τελικά αγαπήθηκε από το κοινό, ενέπνευσε δημιουργούς και απέκτησε εκατομμύρια φανς αλλά και αρκετούς μιμητές, επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα πρωτοπόρα κινηματογραφικά εφέ.

Το υποψήφιο για 3 Όσκαρ (Καλύτερων Οπτικών Εφέ, Καλύτερων Ηχητικών Εφέ, Καλύτερου Ήχου) υπερθέαμα του Τζορτζ Λούκας περιλαμβάνει στο πρώτο του επεισόδιο, τον Γερουσιαστή Πάλπατιν, έναν ισχυρό πολιτικό που με υπόγειες κινήσεις προσπαθεί να εδραιώσει την εξουσία του σε μια ταραχώδη για τη Δημοκρατία περίοδο, καθώς η κυβέρνηση έχει αποδυναμωθεί και έχει μεταλλαχθεί σε μια βαλτώδη γραφειοκρατία.

Κάποια γεγονότα θα θέσουν τον Πάλπατιν στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα στην πανίσχυρη Ομοσπονδία Εμπορίου και τον μικρό, ειρηνικό πλανήτη Νάμπου. Ο Νάμπου απειλείται από τις πρακτικές των πλούσιων εταιρειών, που αρχίζουν να αψηφούν τις αρχές της αδύναμης κυβέρνησης του Γαλαξία. Η ίδια η νεαρή βασίλισσα του Νάμπου (Νάταλι Πόρτμαν) θα χρειαστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις, καθώς θα πρέπει να επιλέξει αν θα θυσιάσει το ιδανικό στο οποίο είναι ταγμένη, την ειρήνη, όταν ο πόλεμος απειλήσει το λαό της.

Σ’ αυτό το σημείο, δύο ιππότες Τζεντάι-φύλακες της ειρήνης και της δικαιοσύνης στο Γαλαξία, καλούνται να μεσολαβήσουν προκειμένου να έρθουν οι αντιμαχόμενες πλευρές σε συμφωνία. Ο Δάσκαλος Κουι-Γκον Τζιν (Λίαμ Νίσον) και ο μαθητής Όμπι-Ουάν Κενόμπι (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) όμως ανακαλύπτουν πως η Ομοσπονδία Εμπορίου σκοπεύει να εξαπολύσει τις πανίσχυρες δυνάμεις της κατά του ανυπεράσπιστου Νάμπου, κι αν οι δύο ιππότες δεν καταφέρουν να σώσουν τον πλανήτη, αυτός είναι καταδικασμένος σε αφανισμό.

Στη διάρκεια της αποστολής τους, ο Κουι-Γκον συναντά ένα αγόρι, τον Άνακιν. Ο ιππότης διαισθάνεται πως το παιδί είναι το άτομο που θα φέρει ισορροπία στη Δύναμη και παίρνει τη μοιραία απόφαση να το εκπαιδεύσει ώστε να γίνει κι αυτό Τζεντάι. Ταυτόχρονα, ο Άνακιν ξεκινάει μια φιλία με τη Βασίλισσα του Νάμπου.

Σκηνοθεσία, σενάριο : Τζόρτζ Λούκας, παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νάταλι Πόρτμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζέικ Λόιντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Τέρενς Σταμπ. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.