Trent Reznor εναντίον Υoutube

trent-reznor
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

O εγκέφαλος των Nine Inch Nails, έχει κάποια καυστικά σχόλια να κάνει για την υπηρεσία.

Τη Δευτέρα η Apple διοργάνωσε το ετήσιο Συνέδριο Apple Worldwide Developer’s Conference. Στη διάρκεια των ομιλιών, τα στελέχη δεν πέρασαν πολύ χρόνο συζητώντας για την υπηρεσία Apple Music, αλλά παραχώρησαν μια συνέντευξη στο Billboard. Ανάμεσα στα στελέχη ήταν και ο Trent Reznor, που φέρει τον τίτλο του δημιουργικού διευθυντή της Apple Music.

Ο Trent Reznor, ιδρυτής των Nine Inch Nails και creative director της Apple Music

Η ομιλία του ήταν ουσιαστικά μια επίθεση στο youtube. Δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει στηθεί στις πλάτες δωρεάν, κλεμμένου υλικού, και πώς οποιαδήποτε δωρεάν υπηρεσία δεν είναι δίκαιη. «Τους προσφέρει κέρδη, που είναι χτισμένα πάνω στον κόπο τον δικό μου και των συναδέλφων μου. Έτσι νιώθω για αυτό. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια πλατφόρμα που προσφέρει μια εναλλακτική, εκεί που μπορείς να πληρώνεσαι και ο καλλιτέχνης να μπορεί να ελέγχει που πάει η δουλειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι ανησυχεί για τους μουσικούς του σήμερα που φτιάχνουν μουσική για να ζήσουν.

Oι Nine Inch Nails εικονογραφημένοι

«Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σε αυτή την τέχνη, που για πολλούς λόγους, είναι μια τέχνη που οι άνθρωποι αισθάνονται πλέον ότι δε χρειάζεται να πληρώνουν για να την αποκτήσουν. Και στοχοποιούμαι, γίνομαι ένας γκρινιάρης γέρος, όταν τα λέω αυτά. Αλλά μετά συνειδητοποιείς, ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και όχι να παραπονιόμαστε μόνο για αυτά».