Οι πρωταγωνιστές της συναυλίας για το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο»

oi-protagonistes-tis-sunaulias-gia-to-adamantino-iobilaio

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Μεγάλοι αστέρες της ευρύτερης pop -μεταξύ αυτών οι Paul McCartney, Tom Jones, Elton John και Cliff Richard- θα τιμήσουν τα 60 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ Β’ στην Αγγλία.

Κι αυτοί θα είναι μονάχα μερικοί από τους πρώτης γραμμής αστέρες όλων των δεκαετιών, από το 1950 μέχρι σήμερα, που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη συναυλία προς τιμή της Βασίλισσας. Το event θα λάβει χώρα μπροστά στα ανάκτορα του Buckingham στις 4 Ιουνίου.

Από το Παλάτι ανακοινώθηκε ότι το πρώην «σκαθάρι», Sir Paul McCartney, στα 69 του, θα είναι ο headliner της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί συγκεκριμένα γύρω από το Memorial της βασίλισσας Βικτωρίας.

Οι χρισμένοι, όπως ο McCartney, «Sir» Tom Jones and Cliff Richard, στα 71 τους, θα εμφανιστούν στη συναυλία μαζί με τον 64χρονο Sir Elton John, την 75χρονη Dame Shirley Bassey, τη νεαρή Jessie J, καθώς και την Annie Lennox, που έχει πατήσει τα 57.

Μαζί με τους παραπάνω τέλος, θα εμφανιστούν οι JLS, αλλά και ο 20χρονος τραγουδιστής και συνθέτης Ed Sheeran. Κι όλα αυτά, με τον κατάλογο να μην έχει κλείσει ακόμα…

Πριν από 10 χρόνια, στους εορτασμούς για τα αντίστοιχα 50χρονα της βασιλείας της Ελισάβετ, ο κιθαρίστας των Queen Brian May είχε παρουσιάσει μια ηλεκτρική διασκευή του «God Save the Queen», εθνικού ύμνου της Αγγλίας, από τη σκεπή του Παλατιού του Buckingham.

Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ αυτών ο Δούκας του Cambridge και ο πρίγκιπας Harry θα είναι μέρος του κοινού που αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000.

Αυτό που απομένει είναι η επιλογή εκείνων που θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν στη δωρεάν συναυλία της 4ης Ιουνίου, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC σε όλο τον κόσμο.

Όσοι παρακολουθήσουν τη συναυλία, θα πάρουν μέρος στη συνέχεια και σε ένα «πικνίκ του Ιωβηλαίου», στον κήπο του Παλατιού. Βεγγαλικά και light shows θα σηματοδοτήσουν τη συνέχιση των εορτασμών μέχρι το βράδυ.

Πολλοί τυχεροί που θα λάβουν το μαγικό πάσο - πρόσκληση για τη συναυλία, θα επιλεγούν στην τύχη (από όσους κάνουν αίτηση) και όπως σημειώνουν οι ιθύνοντες, θα λάβουν προσκλήσεις μέσα από φιλανθρωπικού χαρακτήρα οργανώσεις. Όσοι επιλεγούν, θα έχουν δικαίωμα να έχουν μαζί τους έναν συνοδό 13 ετών ή μεγαλύτερο.

Η σκηνή έχει σχεδιαστεί από τον Mark Fisher, αρχιτέκτονα διεθνούς φήμης και οι επίσημοι δηλώνουν πως «θα αξιοποιεί απόλυτα το ιστορικής αξίας γύρω σκηνικό και θα το αναδεικνύει μέσω του εντυπωσιακού φωτισμού και προβολών σε video walls».

Πολλοί θυμούνται την τρομερά συγκινητική απόδοση του Elton John στο ειδικά διασκευασμένο για την κηδεία της πριγκίπισσας Diana «Candle in the Wind» στην κηδεία της το 1997 και αναρωτιούνται αν ο Sir Elton μπορεί να κλέψει και πάλι την παράσταση.

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι ο Paul McCartney δέχτηκε να εμφανιστεί, αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα που κέρδισαν οι διοργανωτές και συγκεκριμένα ο Gary Barlow, πάλαι ποτέ μέλος των Take That.

Ο Barlow δήλωσε ότι ο Δούκας του Cambridge και ο πρίγκιπας Harry είναι μέσα σε αυτούς που πρότειναν καλλιτέχνες, ωστόσο αρνήθηκε να πει αν οι Take That ή ο ίδιος θα εμφανιστούν.

Οι αιτήσεις για τα εισιτήρια (που αφορούν όμως μονάχα Βρετανούς πολίτες) έχουν ξεκινήσει από τις 7 του Φλεβάρη και θα ολοκληρωθούν στις 2 του Μάρτη.