Με νέο album και ταινία επιστρέφει ο Nick Cave σε έναν ακριβώς μήνα

nick-cave
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Το νέο άλμπουμ του Nick Cave μαζί με τους Bad Seeds έρχεται τρία χρόνια μετά το “Push The Sky Away” που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Το “Skeleton Tree”, όπως ονομάζεται, είναι το 16ο studio άλμπουμ τους και οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν προς τα τέλη του 2014 στα Retreat Studios, στο Brighton, για να ολοκληρωθούν στα La Frette Studios, στη Γαλλία το φθινόπωρο του 2015. 

Τα τραγούδια θα ακουστούν για πρώτη φορά στην προβολή της ταινίας “One More Time With Feeling”, με σκηνοθέτη τον Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly). Η ταινία θα προβληθεί σε πάνω από 650 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 8 Σεπτεμβρίου, μια μέρα ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Ξεκινώντας σαν μια απλή καταγραφή των ηχογραφήσεων, η ταινία “One More Time With Feeling” εξελίχθηκε σε κάτι σπουδαιότερο, καθώς ο Dominik βυθίστηκε στο τραγικό σκηνικό της δημιουργίας και ηχογράφησης αυτού του άλμπουμ. Πέραν του μουσικού μέρους, η ταινία περιέχει συνεντεύξεις και υλικό που τράβηξε ο Dominik, αλλά και την αφήγηση του Nick Cave καθώς και αυθόρμητες σκέψεις του.

FLICKR

Το αποτέλεσμα αυτής της ασπρόμαυρης ταινίας είναι σκληρό, εύθραυστο και ωμό, αλλά αποτελεί και μια πραγματική κατάθεση ψυχής για έναν καλλιτέχνη που προσπαθεί να βρει το δρόμο του μέσα από το σκοτάδι. 

Δείτε το trailer εδώ

Προπώληση εισιτηρίων: www.villagecinemas.gr