Ο Δαλάι Λάμα μήλον της έριδος για την απαγόρευση της Lady Gaga στην Κίνα

lady-gaga-dalai-lama1 CHRIS BERGIN
ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η συνάντηση της σταρ με το Θιβετιανό θρησκευτικό ηγέτη εξόργισε το Πεκίνο που την κήρυξε persona non grata.

To περασμένο Σάββατο (25/6) η Lady Gaga συνάντησε τον εξόριστο Βουδιστή πνευματικό ηγέτη Δαλάι Λάμα προκειμένου να συζητήσουν για το διαλογισμό, την ψυχική υγεία, την αδικία και τις τραγωδίες της ζωής αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Η 20λεπτη συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης των Δημάρχων των ΗΠΑ (που πραγματοποιήθηκε στην Ινδιανάπολη) και μεταδόθηκε μέσω Facebook.

Η Lady Gaga δίνει χέρια με τον 81χρονο πνευματικό ηγέτη

Το γεγονός αυτό εξόργισε το καθεστωτικό Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας που θεώρησε πως 30χρονη σταρ βοηθά έναν «λύκο ντυμένο με ράσα μοναχού» (sic) και «επικίνδυνο εξτρεμιστή» να προωθήσει τα σχέδια του για την ανεξαρτησία του Θιβέτ. Έτσι, αντιδρώντας άμεσα και χωρίς διπλωματίες, το Πεκίνο κήρυξε την Gaga persona non grata, απαγορεύοντας τη μουσική της να ακούγεται στο κινεζικό έδαφος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα τα βάζει με τη Lady Gaga, αφού πέντε χρόνια πριν, το 2011, έξι τραγούδια της από το album "Born This Way" είχαν επίσης απαγορευτεί λόγω των νοημάτων που δήθεν προωθούσαν. Άλλοι μουσικοί που έχουν  μπει σε καθεστώς «καραντίνας» για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν είναι οι Oasis, οι Maroon 5 και η Bjork.

Η Lady Gaga δεν έχει ακόμα αντιδράσει δημοσίως στην απαγόρευσή της, οπότε αναμένουμε εξελίξεις.