Ακούσαμε το νέο album των Pet Shop Boys

pet-shop-boys-album-super
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Οι παλαίμαχοι της electro pop αποτίνουν το δικό τους φόρο τιμής στα ‘90’s, με τα γνωστά τους υπνωτιστικά beats, τη λεπτή ειρωνεία στους στίχους και ένα πέπλο νοσταλγίας.

Στο 13ο album τους, οι Pet Shop Boys, το δίδυμο που έντυσε τις νύχτες του ατέλειωτου clubbing, με το εκλεπτυσμένο κιτς, τα φανταχτερά κουστούμια, φέρνοντας την gay club culture στις μάζες, βρίσκονται και πάλι εδώ. Δεν έχουν πολλά καινούργια πράγματα να πουν. Δεν χρειάζεται κιόλας.

Το “Super”, είναι ένα album-αναφορά στην εποχή αυτή, μια εποχή χωρίς social media που ο κόσμος δεν πόσταρε συνεχώς πόσο ωραία περνάει στο club, αλλά προτιμούσε να λιώνει στο dancefloor, να φλερτάρει και να ξεδίνει. “We stayed out ‘til late, five nights a week, and felt so chic”, λέει ο Neil Tenant, στο πρώτο single, “Pop Kids”, και δεν μπορείς παρά να διακρίνεις τη μελαγχολία στη φωνή του για τις χρυσές εποχές που τόσο έχουν αλλάξει πια. Το ταξίδι στο παρελθόν συνεχίζεται με το καταιγιστικό “Groovy” και στο “Sad Robot World”, που μας μεταφέρουν σε χώρους με πολύχρωμα πατώματα, και ντισκομπάλες να φωτίζουν τα ιδρωμένα πρόσωπα των clubbers. Η ειρωνεία για την αφέλεια της εφήμερης νιότης, είναι εμφανής στο “Twenty”, ενώ το “The Dictator Decides”, ξεχωρίζει και είναι αδύνατον να σε αφήσει ακίνητο στη θέση σου.

1996-98 AccuSoft Inc., All right

Μπορεί, λοιπόν, οι Pet Shop Boys να απέχουν από την πρώτη νιότη, αλλά δεν θέλουν με τίποτα να την αφήσουν πίσω. Και εμείς, παρότι δεν ενθουσιαστήκαμε με αυτό τους το βήμα, δεν μπορούμε παρά να τους αγαπάμε, γιατί ακόμα και όταν κάτι κάνουν μέτρια, πάντα υπάρχει μια φλόγα, αυτή η τόσο γνώριμη τους μελαγχολία, ακόμα και μέσα σε έναν ορυμαγδό beats, που τους κάνει πάντα μαγικούς. Ίσως πάλι γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα ‘90’s.