Τα 15 Πόκεμον που περιμένουμε να πιάσουμε στο Pokemon Go

pokemon
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Τα Πόκεμον είναι και πάλι της μόδας και έτσι κι εμείς επιστρέφουμε μετά χαράς σε ένα αγαπημένο κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας.

Όσοι είναι 25 με 30 ετών, δε μπορεί να μην είχαν κάποια επαφή με τα Πόκεμον στη ζωή τους. Η ιαπωνική μόδα της Nintendo ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη των 90s και χάραξε για τα καλά μια γενιά. Μέσα από συλλεκτικές κάρτες, αυτοκόλλητα, επεισόδια από την τηλεοπτική σειρά, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα όλα περιστρέφονταν γύρω από αυτά τα 151 (τότε) χαριτωμένα μικρά πλάσματα. Πολύ απλά, σε όποια μορφή και αν ασχολιόσουν μαζί τους έπρεπε να τα πιάσεις όλα.

Είναι οι αναμνήσεις μιας όμορφης και αθώας εποχής που όσοι τις ζήσαμε νομίζαμε ότι θα μείνουν εκεί, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή τους. Να όμως που επέστρεψαν δυναμικά, με όλο τον κόσμο να μιλάει ξανά για τον Pikachu, τον Bulbasaur, τον Squirtle και τον Charmander. Το «Pokemon Go» είναι το application της χρονιάς και έχει δημιουργήσει πανζουρλισμό ανά τον κόσμο, με τους παλιούς οπαδούς των Πόκεμον να έχουν γίνει πια άντρες, ωστόσο να… ξεσκονίζουν τις Pokeball και να κάνουν βόλτες αναζητώντας Πόκεμον στο χάρτη.

Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό στο «Pokemon Go». Όλα τα Πόκεμον είναι αυτά που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως τα πρώτα 151. Μπορεί να έχουν δημιουργηθεί τόσες γενιές μετά από αυτά, ωστόσο η Nintendo επιστρέφει σε αυτά για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά είναι που ξέρει ο περισσότερος κόσμος και δεν απευθύνεται τόσο στους σημερινούς εφήβους, αλλά κατά βάση σε όσους είναι 20 με 30. Και ο παράγοντας της νοσταλγίας είναι σίγουρα καταλυτικός στη μαζική επιτυχία του νέου εγχειρήματος της Nintendo. Οι πιο εθισμένοι σε αυτό είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Πόκεμον φανς και αυτό λοιπόν δεν είναι καθόλου παράλογο.

Κάπως έτσι, βρήκαμε κι εμείς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν μέσω του σήμερα. Ας δούμε ποια ήταν τα δεκαπέντε καλύτερα Πόκεμον της πρώτης γενιάς που περιμένουμε να πιάσουμε και στο «Pokemon Go», με βάση τη δυναμική τους, την εξέλιξή τους, τη σπανιότητά τους, τις ιδιαιτερότητές τους, την απήχηση στον κόσμο και φυσικά το προσωπικό μας γούστο.

15) Abra

Είδος: Μέντιουμ

Από τα πιο μυστηριώδη Πόκεμον και με εξίσου αινιγματικό παρουσιαστικό, διαθέτει τηλεπαθητικές δυνάμεις και εξελίσσεται σε Kadabra και στη συνέχεια σε Alakazam. Αυτή η εξελικτική τριάδα είναι από τις αγαπημένες μας και από τις πιο δυνατές για τους παίκτες των κλασικών βιντεοπαιχνιδιών.

14) Jigglypuff

Είδος: Normal

Ωραίο το Clefairy, ωστόσο το αγαπημένο Πόκεμον των κοριτσιών ήταν και παραμένει το Jigglypuff. Με την ικανότητά του να υπνωτίζει τους εχθρούς του τραγουδώντας τους νανουρίσματα και βασικά επειδή είναι τόσο… αφράτο έγινε γρήγορα ένα από τα κλασικά Πόκεμον, συμμετέχοντας σε βιντεοπαιχνίδια τύπου «Super Smash Bros».

13) Gastly

Είδος: Φάντασμα / Δηλητήριο

Η Lavender Town είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στα βιντεοπαιχνίδια Πόκεμον. Υπάρχουν πολλές ανατριχιαστικές ιστορίες γύρω από το μουσικό της θέμα, αλλά ακόμη και χωρίς αυτό, πρόκειται για ένα μέρος που οι άνθρωποι πηγαίνουν για να θρηνήσουν τα νεκρά τους Πόκεμον, σε ένα κτήριο γεμάτο φαντάσματα. Τι πιο ανατριχιαστικό από αυτό δηλαδή; Εκεί συναντάμε το Gastly, ένα από τα ελάχιστα Πόκεμον τύπου φαντάσματος, το οποίο αποτελείται κατά 95% από δηλητηριώδες αέριο. Εξελίσσεται σε Haunter και Gengar και σε συνδυασμό με το μύθο της Lavender Town αυτή η τριάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς.

12) Eevee

Είδος: Normal

Μπορεί από μόνο του το Eevee να μην συγκινεί ιδιαίτερα, πέρα από το γεγονός ότι είναι χαριτωμένο, όμως είναι ένα από τα σημαντικότερα Πόκεμον στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών. Ουσιαστικά είναι η δεύτερη σημαντικότερη απόφαση που παίρνεις μετά το αρχικό Charmander, Squirtle ή Bulbasaur. Χρησιμοποιώντας την Πέτρα της Φωτιάς έχεις ένα Flareon, με την Πέτρα του Νερού έχεις ένα Vaporeon, ενώ η Πέτρα του Κεραυνού δημιουργεί ένα Jolteon. Στην πορεία προστέθηκαν κι άλλες πέντε επιλογές εξέλιξης, κάνοντας τη στιγμή που θα έχουμε την Eeeve σε μια Pokeball από αυτές που περιμένουμε ξεκινώντας ένα νέο παιχνίδι.

11) Magmar

Είδος: Φωτιά

Ένα ακόμη πολύ περίεργο Πόκεμον, με το σώμα του να είναι καλυμμένο από φωτιά και να φτάνει μέχρι και θερμοκρασίες 1,200 βαθμών Κελσίου. Όπως είναι λογικό ζει μέσα σε ηφαίστεια και στη σειρά και στα βιντεοπαιχνίδια το γνωρίσαμε ως Πόκεμον του Μπλέιν, ο οποίος είναι επικεφαλής του γυμναστηρίου στο νησί Cinnabar και είναι ειδικός στην κατηγορία της φωτιάς. Από τα δυνατά Πόκεμον που η αξία τους δεν έχει αναγνωριστεί όσο θα έπρεπε.

10) Lickitung

Είδος: Normal

Το Lickitung όπως προδίδει και το όνομά του είναι καλό στο να… γλείφει πράγματα. Είναι ένα ροζ Πόκεμον με μια γλώσσα δύο μέτρα την οποία και χρησιμοποιεί ως όπλο. Πέρα από το ότι αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του μέσω αυτής, μπορεί να χτυπήσει και να σηκώσει πράγματα. Μεγαλώνοντας βέβαια γίνονται πονηροί συνειρμοί με τις ιδιότητές του, αλλά όταν ήμαστε παιδιά φαίνονταν cool, οπότε θα μείνουμε σε αυτό.

9) Jynx

Είδος: Πάγου / Μέντιουμ

Όποιος είχε την ιδέα για τη δημιουργία της Jynx σίγουρα είχε πολύ… περίεργη φαντασία. Πρόκειται για ένα ανθρωπόμορφο Πόκεμον θηλυκού χαρακτήρα που φοράει ένα μακρύ κόκκινο φόρεμα το οποίο έχει δύο μεγάλους χρυσούς κύκλους στο στήθος. Διαθέτει ξανθά μαλλιά, έχει μεγάλα χείλη και πλέον διαθέτει μωβ επιδερμίδα, μιας και η αρχική μαύρη θεωρήθηκε ρατσιστική ως προς τις μαύρες γυναίκες. Και όλα αυτά ενώ έχει δυνάμεις πάγου και μέντιουμ. Ειλικρινά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν η ύπαρξη αυτού του Πόκεμον είναι φεμινιστική ή σεξιστική, σίγουρα πάντως έχει ενδιαφέρον.

8) Clefairy

Είδος: Normal

Εκεί που το Πόκεμον συναντά την Sailor Moon. Το Clefairy είναι ένα τροφαντό ροζ ντροπαλό Πόκεμον σε σχήμα αστεριού που αντλεί δύναμη από το φως του φεγγαριού και εξελίσσεται μέσω της Πέτρας του Φεγγαριού.

7) Gyarados

Είδος: Νερού / Ιπτάμενο

Το αντίστοιχο του ασχημόπαπου που έγινε κύκνος στα Πόκεμον είναι το Magikarp που γίνεται Gyarados. Το πιο άκακο και αδύναμο Πόκεμον εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δυνατά, το οποίο μπορεί να κολυμπήσει αλλά και να πετάξει. Βέβαια ένα καλό ερώτημα πάντα είναι πώς θα ανεβάσεις επίπεδο το Magikarp ώστε να εξελιχθεί, αλλά τουλάχιστον οι κόποι σου επιβραβεύονται.

6) Porygon

Είδος: Normal

Το Porygon έχει ένα ιδιαίτερο παρελθόν στον κατάλογο των Πόκεμον. Το επεισόδιο στο οποίο συμμετείχε είχε τόσες εναλλαγές χρωμάτων ώστε προκάλεσε συμπτώματα επιληψίας σε περισσότερα από 600 παιδιά στην Ιαπωνία και στη συνέχεια απαγορεύτηκε σε όλο τον κόσμο. Πέρα από αυτό, είναι το πιο ιδιαίτερο Πόκεμον, γεμάτο γωνίες και φτιαγμένο από κώδικα προγραμματισμού.

5) Ditto

Είδος: Normal

Το πιο βαρετό ή το πιο συναρπαστικό Πόκεμον. Πρόκειται για μια άμορφη μάζα που μπορεί να μεταμορφωθεί ή να εξελιχθεί σε οποιοδήποτε άλλο Πόκεμον και να μιμηθεί τις κινήσεις του. Μάλλον το Ditto δημιουργήθηκε στο τέλος κάποιας κουραστικής μέρας κατά την οποία η έμπνευση είχε στερέψει, παρόλα αυτά λειτούργησε μια χαρά.

4) Pikachu

Είδος: Ηλεκτρισμού

Πολύ απλά, ο Pikachu είναι συνυφασμένος με τα Πόκεμον σε σημείο να μην μπορεί να γίνει κάποια αναφορά στα αγαπημένα αυτά μικρά πλάσματα χωρίς να συνδέεται μαζί του. Είναι η μασκότ ολόκληρου του franchise και ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της Nintendo. Τον μάθαμε ως συνοδό του Ας Κέτσαμ στη σειρά και είναι ένας από τους λόγους που αγαπήσαμε τόσο τα Πόκεμον.

3) Snorlax

Είδος: Normal

Γνωστό ως το γιγάντιο Πόκεμον που κοιμάται, τον Snorlax τον γνωρίσαμε στα βιντεοπαιχνίδια ως ένα εμπόδιο που… ξύπναγε με τη χρήση του Pokeflute. Διαθέτει κάποιες σπάνιες κινήσεις που δε συναντάς σε άλλα Πόκεμον και είναι από τα πιο δυνατά επίσης.

2) Charizard

Είδος: Φωτιά

Όσοι μάζευαν τις συλλεκτικές κάρτες, ξέρουν πως ο «χρυσός» Charizard ήταν αυτό που ψάχναμε όλοι και όποιος είχε την κάρτα του δίναμε έως και δέκα άλλες κάρτες για να δεχθεί να την ανταλλάξει. Ο Charizard ως δράκος δε χρειάστηκε και πολύ για να αποκξτήσει το σημερινό του στάτους. Στη σειρά ο Charmander εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε Charizard σε σχέση με τα υπόλοιπα Πόκεμον και καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί τόση βιασύνη.

1) Mewtwo

Είδος: Μέντιουμ

Από τα πιο σπάνια Πόκεμον, ο Mewtwo αποτελεί εργαστηριακό δημιούργημα μετά από πειραματισμούς με το DNA του Mew. Μάθαμε τον Mewtwo μέσα από την πρώτη ταινία Πόκεμον με τίτλο «Η δύναμη του ενός», ενώ στο κλασικό βιντεοπαιχνίδι τον συναντάμε στη σπηλιά της Cerulean αφού έχουμε περάσει από το Indigo Plateau. Αδιαμφισβήτητα το πιο δυνατό Πόκεμον και αυτό που προκάλεσε πανικό στους δρόμους της Νέας Υόρκης όταν εμφανίστηκε στο «Pokemon Go».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ / [email protected]