Τα Muppets ξανάρχονται...ο Jason Segel φεύγει

ta-muppets-ksanarxontaio-Jason-segel-feugei

ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Τα Muppets επέστρεψαν πανηγυρικά και όπως φαίνεται θα μείνουν για λίγο καιρό ακόμα, αφού «στα σκαριά» βρίσκεται και το sequel της ταινίας με τον James Bobin και τον Nicholas Stoller να συνεργάζονται για άλλη μία φορά στο σενάριο.

Η εμφάνισή του Κέρμιτ και της παρέας του μετά από μια δεκαετία και πλέον από την τελευταία τους κινηματογραφική εμφάνιση με το «Muppets from Space», έφερε στην εταιρεία παραγωγής εισπράξεις που αγγίζουν, προς το παρόν, τα 158 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ποσό που αναμφίβολα αποτέλεσε μεγάλο ...συν στο να δοθεί το πράσινο φως για τη συνέχεια των Muppets.

Βέβαια αν και οι μαριονέτες του Jim Henson, θα ξαναβγούν στις οθόνες με νέες περιπέτειες, δεν θα έχει την ίδια τύχη και ο πρωταγωνιστής, και στην ουσία εμπνευστής της ιδέας της μεγάλης επιστροφής, ο ηθοποιός Jason Segel.

Αν και έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία, και πολλοί είναι αυτοί που του αποδίδουν ολοκληρωτικά την επιστροφή των Muppets στην οθόνη, ο γνωστός ηθοποιός δεν θα συμμετέχει ούτε στο σενάριο ούτε και στο καστ του sequel.

Ο Jason Segel σύμφωνα με πληροφορίες του Collider, που επικοινώνησε μαζί του, επιβεβαίωσε τις φήμες για την αποχή του από το επόμενο ...project των Muppets, αλλά δήλωσε «ο στόχος μου ήταν να φέρω τα Muppets ξανά στην επιφάνεια και αυτό έκανα. Πλέον τα αφήνω σε καλά χέρια, με τον συνεργάτη μου στο σενάριο και τον James Bobin στη σκηνοθεσία».

Πρόσθεσε δε ότι θέλει να «κυνηγήσει» κινηματογραφικές παραγωγές που θα είναι περισσότερο...ανθρώπινες, επισημαίνοντας για τον Κέρμιτ και την παρέα του ότι «η επιθυμία μου να τους δώσω μία ώθηση, και να ετοιμάσω τη σκηνή για να κάνουν ότι θέλουν έγινε πραγματικότητα. Θα επιστρέφω ξανά κάποιες στιγμές εδώ και εκεί αλλά (στα Muppets) αφιέρωσα μισή δεκαετία από τη ζωή μου. Πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς. Τώρα είμαι έτοιμος για ένα διάλειμμα από τις μαριονέτες.