10 από τα πιο πικάντικα φαγητά του κόσμου: Θα τα αντέχατε;

papa-a-la-huancaina

Η πιπεριά τσίλι Amarillo βάζει... φωτιά στη σάλτσα Huancaina

ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Νομίζετε ότι σας αρέσουν τα πικάντικα και ο ουρανίσκος σας είναι δυνατός; Τότε κάντε μια απόπειρα να δοκιμάσετε τα παρακάτω…

Papa A La Huancaina
Ένα από τα πιο πικάντικα πιάτα του κόσμου, το Papa A La Huancaina είναι αγαπημένο πιάτο στο Περού, ανάμεσα σε αυτούς που αναζητούν τα καυτερά και πειραματίζονται. Πρόκειται ουσιαστικά για σαλάτα με βραστές πατάτες που σερβίρεται κρύα σε μια κρεμώδη σάλτσα που λέγεται Huancaina και περιέχει επίσης βότανα, ελιές κ.λπ. Το πικάντικο στοιχείο της είναι η πιπεριά τσίλι Amarillo μέσα στη σάλτσα.

Vindaloo
Το χοιρινό Vindaloo είναι ένα πικάντικο ινδικό φαγητό που περιέχει πολλά μπαχαρικά και δυνατές γεύσεις. Θεωρείται ένα από τα πιο πικάντικα πιάτα του κόσμου και πρωτοέφτασε στη Goa από τους Πορτογάλους που διατηρούσαν το χοιρινό σε κόκκινο κρασί, πιπεριές και σκόρδο. Τελικά το υιοθέτησαν οι Ινδοί και το εμπλούτισαν με κάρυ. Αυτό, όμως, που το κάνει τόσο πικάντικο είναι η τεράστια ποσότητα Bhut Jolokia που περιέχει, που είναι η πιο καυτερή τσίλι πιπεριά στον κόσμο.

Neua Pad Prik
Το καυτερό αυτό πιάτο είναι πολύ πιο απλό από τα περισσότερα του είδους του. Για την ετοιμασία του, ο μάγειρας πετά μερικές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος σε ένα τηγάνι και τις πασπαλίζει με βότανα, φρέσκο κρεμμυδάκι, βασιλικό και σκόρδο, πριν προσθέσει πιπεριές τσίλι, οι οποίες αποτελούν το βασικό συστατικό. Το πιάτο αυτό θα το βρείτε σε διάφορα μέρη της Ασίας και είναι σίγουρο ότι μπορεί να σας κάνει να δακρύσετε –κι όχι από συγκίνηση.

Sichuan Hot-Pot
Δημοφιλές πιάτο στη μογγολική και κινέζικη κουζίνα, το οποίο περιλαμβάνει καυτερό ζωμό με πολύ σκόρδο, κρεμμύδι και πιπεριές Sichuan, αναμεμειγμένες με ωμά κομμάτια κρέατος και πιπεριές.

Bhut Jolokia, η πιο καυτερή τσίλι πιπεριά του κόσμου

Phaal Curry
Το να φάει κάποιος κάτι τόσο καυτερό, όσο το Phaal Curry είναι σίγουρα πρόκληση, αφού είναι γνωστό ως το πιο καυτερό curry του κόσμου. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, το πιάτο αυτό είναι τόσο καυτερό, που τα εστιατόρια που το σερβίρουν παρέχουν στους πελάτες που θα το καταναλώσουν βεβαίωση… αναγνώρισης. Περιέχει περίπου 10 διαφορετικά είδη πιπεριάς, συμπεριλαμβανομένης και της Bhut Jolokia, που όπως αναφέραμε είναι η πιο καυτερή του κόσμου.

Γαρίδες Creole
Το πιάτο αυτό είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στις Η.Π.Α. και ειδικά στο Maryland στην Πενσιλβανία και παίρνει τη γεύση του από κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ντομάτες, γαρίδες και κοτόπουλο. Την πικάντικη χροιά του την αποκτά από μπόλικο φρέσκο τσίλι και πιπεριές καγιέν, αλλά κυκλοφορεί σε διαβαθμίσεις καυτερού, για… δυνατούς και μη «παίκτες».

Bibimbap with Kimchi
Πικάντικο πιάτο από τη Νότια Κορέα, το Bibimbap με kimchi περιλαμβάνει λάχανο τουρσί, σκόρδο, πιπεριές τσίλι, κρεμμύδι και τζίντζερ. Το kimchi (κορεάτικο συνοδευτικό με λαχανικά και καρυκεύματα) συνήθως ετοιμάζεται σε βαριά πήλινα δοχεία, τα οποία θάβονται στο έδαφος και τα αφήνουν να ζυμωθούν για περίπου ένα μήνα.

Το tabasco είναι βασικό συστατικό των Suicide Chicken Wings

Suicide Chicken Wings
Η ονομασία του (suicide=αυτοκτονία) δεν είναι τυχαία, αφού πρόκειται για ένα πιάτο πολύ καυτερό. Προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι φτερούγες κοτόπουλου, βουτηγμένες σε μια σάλτσα που συνδυάζει Tabasco, νιφάδες καυτερής πιπεριάς και ψιλοκομμένο τσίλι για γαρνιτούρα.

www.wikipedia.org
Wot
Δημοφιλές ανάμεσα στους Αφρικανούς, το Wot προέρχεται από την Αιθιοπία και βρίσκεται ανάμεσα στα υποσαχάρια, αφρικανικά πιάτα, που είναι διάσημα ως τα πιο καυτερά του κόσμου. Ανάμεσα στα υλικά του ξεχωρίζουν τα… κιλά κρεμμυδιού και σκόρδου, το τζίντζερ και το σούπερ καυτερό berbere, που αποτελεί μείγμα αποξηραμένων μπαχαρικών και πιπεριών τσίλι.

www.wikipedia.org
Otak-Otak
Οι κάτοικοι της Ινδονησίας, της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης το λατρεύουν, όσο κι αν στους υπόλοιπους μπορεί να φαίνεται μια περίεργη γευστική επιλογή. Το Otak-Otak είναι μια κροκέτα από ψάρι και πουρέ, ου συνήθως σερβίρεται σε φύλλο μπανάνας, ψημμένο ή στον ατμό. Η καυτερή του γεύση οφείλεται στο αποξηραμένο τσίλι που περιέχει μέσα στο ψιλοκομμένο ψάρι και στο galangal, μια ρίζα που μοιάζει πολύ στο τζίντζερ, αλλά έχει γεύση πιπεριάς.