Το Hollywood τιμά τον Τζιν Γουάιλντερ

gene-wilder-willy-wonka-willy-wonka

O Τζιν Γουάιλντερ ως Γουίλι Γουόνκα

ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το περασμένο Σάββατο (28/8), ένας σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή κι, όπως ήταν φυσικό, το Χόλυγουντ έσπευσε να τον αποχαιρετήσει.

Αν και ουσιαστικά απών από το χώρο του θεάματος τα τελευταία 25 χρόνια (εξαιρείται το σύντομο πέρασμά του -μόλις δύο επεισόδια- από τη σειρά Will & Grace, που του χάρισε ωστόσο ένα βραβείο EMMY το 2003), ο Τζιν Γουάιλντερ παρέμενε ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς μιας και ταυτίστηκε άμεσα με ρόλους-σταθμούς όπως ο Γουίλι Γουόνκα και ο Δρ. Φρανκενστάιν αλλά και με καλτ κωμωδίες των 80s (Η Γυναικάρα Με Τα Κόκκινα, Δε Βλέπω Τίποτα, Δεν Ακούω Τίποτα κά).

Έχοντας περάσει από ένα σωρό πόστα στη διάρκεια της καριέρας του (θέατρο, σινεμά, σκηνοθεσία, σενάριο, συγγραφή), ο Γουάιλντερ τα τελευταία (πολλά) χρόνια είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, δίχως να προκαλεί την επικαιρότητα με περιττές εμφανίσεις ή δηλώσεις. H είδηση του θανάτου του ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία και όπως ήταν φυσικό, τόσο τα ΜΜΕ όσο και το Ίντερνετ πήραν φωτιά. Iδιαίτερα το Twitter έγινε η πλατφόρμα πολλών διασήμων για το τελευταίο αντίο στο μεγάλο κωμικό:

Καλό ταξίδι, γλυκέ Τζιν Γουάιλντερ..