Ο επί 10 χρόνια ταξιδιώτης αποκαλύπτει το απόλυτο μυστικό για low budget διακοπές

taksidi-tourismos

Δεν φταίει το budget, αλλά η νοοτροπία μας, που δεν κάνουμε περισσότερα ταξίδια, σύμφωνα με τον Matt Kepnes

ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Matt Kepnes, γνωστός και ως Nomadic Matt από το blog του, ξέρει μερικά πράγματα παραπάνω για το πώς να οργανώσει κάποιος το budget του ταξιδιού του, μιας και ταξιδεύει εδώ και μια δεκαετία ασταμάτητα.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ταϊλάνδη, ο Matt Kepnes αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να συνεχίσει να γυρίζει τον κόσμο επ’ αόριστον. Δέκα χρόνια μετά, δεν έχει σταματήσει να ταξιδεύει, γεμίζοντας το blog του Nomadic Matt με συμβουλές και εκδίδοντας το best seller «Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο με 50 δολάρια την ημέρα».

Ποιο είναι, όμως, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι οι άνθρωποι όταν πρόκειται να βγάλουν τον προϋπολογισμό ενός ταξιδιού; Σύμφωνα με τον Kepnes, υποθέτουν ότι είναι ακριβό κι ότι πρέπει να περιλαμβάνει ξενοδοχεία, ακριβά γεύματα, ταξί, ξεναγήσεις και ακριβές πτήσεις. Όλα αυτά, όμως, δεν είναι παρά μόνο στο μυαλό μας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στο επόμενό σας ταξίδι φροντίστε να έχετε κουλτούρα ταξιδιωτική κι όχι διακοπών

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να μαζέψουν πολλά χρήματα για να πάνε ένα ταξίδι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι όπως στη ζωή κάνουμε προϋπολογισμό για να κρατήσουν περισσότερο τα χρήματά μας, έτσι πρέπει να κάνουμε και στα ταξίδια. Αυτό, όμως, δεν το κάνουν οι περισσότεροι, αφού δεν κατανοούν την ταξιδιωτική κουλτούρα, αλλά ασπάζονται περισσότερο την κουλτούρα των διακοπών.

«Ναι, σίγουρα υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία, ακριβές δραστηριότητες και υπέροχα γεύματα, αλλά αν σχεδιάσετε το ταξίδι σας παρόμοια με τον τρόπο που ζείτε στο σπίτι σας, τότε θα καταφέρετε να εξοικονομήσετε χρήματα για περισσότερα ταξίδια» συμπληρώνει ο ίδιος. «Στην καθημερινότητά σας, ξυπνάτε το πρωί, αλλά δεν πάτε να πάρετε ταξί. Μερικές φορές περπατάτε. Δεν τρώτε στα πιο ακριβά εστιατόρια της πόλης καθημερινά και σε κάθε γεύμα. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και στα ταξίδια».

Εν κατακλείδι, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην αφήσετε το φουσκωμένο budget διακοπών να σας αποθαρρύνει. Πάρτε ό,τι διαθέτετε και προσπαθήστε να τα καταφέρετε με αυτά.