Ακούσαμε το νέο album των Garbage

garabage-album-2016
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

20 χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, το αγαπημένο μας συγκρότημα αποφάσισε να μας κάνει δώρο το έκτο τους album, υποσχόμενο μια βουτιά στα ‘90’s και τους λόγους που τους αγαπήσαμε.

Το “Strange Little Birds” ξεκινά με το κλειστοφοβικό “Sometimes” και η Shirley Manson μάς προσκαλεί στο σκοτεινό της βασίλειο, εκεί απ’ όπου ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ. Τα γκάζια ανεβαίνουν στο “Empty”, αλλά εκεί ξεκινάνε και τα προβλήματα. Η φρέσκια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι το κομμάτι ακούγεται ξεπερασμένο στη σύγχρονη εποχή, παρά τον δυναμισμό του. Θυμίζει παλιούς Garbage, αλλά αν ήμασταν στο 1995, θα έβρισκε θέση ως κάποιο b-side και όχι ως πρώτο single τους. Αδιάφορα είναι και το “Blackout”, ένα κλασσικό pop/rock κομμάτι Garbage, που δεν σηκώνει δεύτερης ακρόασης, ενώ το “Even Though” είναι αρκούντως σκοτεινό και παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, αλλά δε σώζει την κατάσταση.

H Shirley Manson σε gig στο Κίεβο το 2012

Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή θα ήταν το “Night Drive Loneliness” που το διακρίνει ένα έντονο γοτθικό στοιχείο, αλλά και τη Shirley να ακούγεται επιτέλους σα να μην έχει χάσει τη γοητεία της. Το “Amends” που κλείνει τον δίσκο είναι μια βραδυφλεγής pop ηλεκτρονική μπαλάντα και αξίζει να φτάσετε μέχρι το τέλος, για να το ακούσετε.

Oι Αμερικανο-σκωτσέζοι Garbage ιδρύθηκαν στο Γουισκόνσιν το 1993

Στην επιστροφή τους οι Garbage δεν μας ενθουσίασαν όσο κι αν το θέλαμε. Το album, πέρα από μερικές όμορφες σκοτεινές στιγμές, αυτές που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε, είναι γεμάτο pop/rock φιλόδοξα ραδιοφωνικά hits, που απευθύνονται σε έφηβο κοινό και όχι από την μπάντα που τάραξε το σύμπαν, με το “Version 2.0”. Ακούγονται αγχωμένοι να χωρέσουν επιρροές και ιδέες, να προλάβουν να δείξουν και να προξενήσουν συναισθήματα. Δυστυχώς, το μήνυμα δεν φτάνει στον παραλήπτη. Για αυτούς, λοιπόν, ας αρκεστούν σε ακροάσεις των album της χρυσής εποχής τους. Δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία, δεν υπάρχει κανένα ερέθισμα για τους σημερινούς 30αρηδες που αγάπησαν αυτό το παράξενο κορίτσι και το συγκρότημα του.

Άλμπουμ: STRANGE LITTLE BIRDS
Kαλλιτέχνης: GARBAGE
Label: STUNVOLUME

ΡΟZINA AΡΑΠΗ