Ψάχνετε για φίλους στο εξωτερικό; Αυτές είναι οι πιο φιλικές πόλεις

gkalgouei-irlandia-galway

Τουρίστας πιάνει κουβέντα με τον... Oscar Wilde στο Γκάλγουεϊ

ΤΡΙΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αν ανήκετε στους εξωστρεφείς περιπλανητές που ταξιδεύουν μόνοι τους και τους αρέσει να γνωρίζουν ντόπιους, εμβαθύνοντας στην κουλτούρα του κάθε τόπου, τότε τα παρακάτω μέρη είναι για εσάς, αφού αποτελούν τους πιο… snob-free προορισμούς, σύμφωνα με τους ειδικούς του cheapflights.com.

Γκάλγουεϊ, Ιρλανδία
Το ρητό λέει «Όταν βρίσκεστε στη Ρώμη, κάντε το όπως οι ντόπιοι». Στο Γκάλγουεϊ, εν προκειμένω, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατευθυνθείτε στις χαρούμενες και χρωματιστές pub στην Quay Street, έναν πλακόστρωτο δρόμο, που κατακλύζεται από τις κουβέντες των ντόπιων, που μαζεύονται εκεί για ποτό μετά τη δουλειά. Βρίσκεται δυτικά της Ιρλανδίας και πολλοί αναφέρονται σε αυτό ως την πιο «ιρλανδική πόλη» της χώρας, αφού συγκεντρώνει τους περισσότερους Ιρλανδούς που μιλούν τη γαελική γλώσσα. Οι ντόπιοι είναι γνωστό πως είναι φιλικοί, έχουν χιούμορ και θα σας μάθουν εύκολα φράσεις στη γλώσσα τους, με την ιδιαίτερη προφορά τους.

Το λιμάνι στο Peggy's Cove στη Νέα Σκωτία του Καναδά

Χάλιφαξ, Νέα Σκωτία, Καναδάς
Αν θέλετε να ζήσετε τους Καναδούς στην πιο φιλική τους εκδοχή, τότε κατευθυνθείτε προς το Χάλιφαξ. Εκεί, οι ντόπιοι πιάνουν κουβέντα από το πουθενά και το μέρος είναι φουλ στην ενέργεια από νέους φοιτητές, λόγω του ότι φιλοξενεί 5 πανεπιστήμια. Ακόμη, έχει ζωντανή μουσική σκηνή, ενώ στηρίζει και μια πολύ ενεργή LGBT κοινότητα. Στα δυνατά σημεία της πόλης είναι η ακτογραμμή της, ο υπέροχος φάρος Peggy's Cove, τα ποδηλατικά και πεζοπορικά μονοπάτια της και τα φρέσκα θαλασσινά της.

Πολύχρωμη περιοχή στις γειτονιές La Boca στο Μπουένος Άιρες, με πολλούς τουρίστες

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Πολλοί την περιγράφουν ως την πιο φιλική και χαρούμενη πόλη στη Νότια Αμερική και η αλήθεια είναι ότι το Μπουένος Άιρες είναι γνωστό για τον κοσμοπολίτικο και ευρωπαϊκό αέρα του –εξαιρώντας πάντα ότι δεν θα βρείτε τίποτα που να θυμίζει ακατάδεκτη συμπεριφορά και σνομπισμό. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να ξέρετε ότι όλη η χώρα γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Φίλων κάθε Ιούλιο στις 20, όπου οι ντόπιοι δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους για τις φιλίες τους. Το Μπουένος Άιρες, ακόμη, φημίζεται για την πολυπολιτισμικότητά του, ενώ θεωρείται νούμερο 1 προορισμός στη Λατινική Αμερική για τη διεθνή LGBT κοινότητα. Θυμηθείτε ότι ο κλασικός χαιρετισμός τους εκεί είναι ένα φιλί στο δεξί μάγουλο.

Χαλαροί ρυθμοί και φιλική διάθεση στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης

Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊλάνδης θεωρείται η πιο αργή, ήσυχη και χαλαρωτική εναλλακτική της Μπανγκόκ και κυκλοφορεί συχνά με τον τίτλο «το ρόδο του Βορρά». Παρ’ όλο που έχει αρκετό τουρισμό, οι ναοί, οι παγόδες και οι καταρράκτες της δίνουν μια πιο ζεν χροιά και την καθιστούν ιδανική για όσους αναζητούν την αυθεντικότητα στο ταξίδι τους και τη γνωριμία με το ντόπιο στοιχείο –κάτι που δεν θα βρουν τόσο εύκολα στην Μπανγκόκ και το Πουκέτ, που… ξεχειλίζουν από τουρίστες.