Πώς νικάμε το hangover εγγυημένα

hangover1

Hangover: μια δυσάρεστη εμπειρία, ικανή να καταστρέψει εκ των υστέρων μια όμορφη βραδιά. 

ΤΡΙΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τα hangover είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια της υπερβολής στην κατανάλωση αλκοόλ που έρχεται την επόμενη μέρα να μας θυμίσει τι κάναμε το προηγούμενο βράδυ! Για να το αντιμετωπίσουμε, πρώτα ας το γνωρίσουμε.

Το hangover δεν είναι κάτι απλό και ασήμαντο. Είναι ο τρόπος που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός μας για να μας πει πως το παρακάναμε, να μας δηλώσει ότι έχει φτάσει σε σημείο οριακό και να μας κρούσει τον κώδωνα κινδύνου. Καλό είναι να θυμόμαστε την εμπειρία την επόμενη φορά που θα μας έρθει η παρόρμηση να το ρίξουμε έξω. 

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το hangover
 

-Για να δώσουμε την ευκαιρία στον οργανισμό σας να προλάβει το hangover, καλό είναι, ανάμεσα στα αλκοολούχα ποτά που καταναλώνουμε, να πίνουμε τακτικά και μερικά μη-αλκοολούχα ποτά (ιδανικά νερό), ώστε να αραιώνεται το αλκοόλ στο αίμα και να αποφύγουμε τελικά την αφυδάτωση που προκαλεί στον οργανισμό. 

-Επίσης καλό είναι να ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τα αλκοολούχα ποτά το ίδιο (αγγελικά) πλασμένα. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, περιέχει τανίνες, οι οποίες προκαλούν πονοκέφαλο. Οι πιο καλές επιλογές, αν θέλουμε να αποφύγετε τα hangover είναι οι μπύρες και τα διάφανα ποτά όπως το τσίπουρο ή η βότκα. Αρκεί να μην είναι «μπόμπες».

Πίνουμε άφθονο νερό ανάμεσα στα ποτά για να γλιτώσουμε την αφυδάτωση και τα παρεπόμενά της. 

-Οι λάτρεις των κοκτέιλς, είναι προτιμότερο να επιλέγουν κάποιο που στη βάση του να περιέχει χυμούς φρούτων και όχι κάποιο αναψυκτικό. Οι φυσικοί χυμοί, όχι μόνο μάς γλυτώνουν θερμίδες, αλλά βοηθάνε προσφέροντάς μας τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να μην είμαστε σε κατάσταση...ζόμπι το πρωί.

-Ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας είναι να είμαστε φαγωμένοι, πριν ξεκινήσουμε το αλκοόλ. Ιδανικές τροφές για μια βραδυά με αλκοόλ είναι τα ζυμαρικά και το κρέας. 

-Το πρωί που θα ξυπνήσουμε με hangover, αποφεύγουμε τον καφέ ή το αλκοόλ, αφού και στις δυο περιπτώσεις, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να παρατείνουμε τα συμπτώματα. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιούμε άφθονο νερό και να καταναλώσουμε ένα καλό πρωινό ώστε να αναπληρώσουμε τα απαραίτητα υγρά και θρεπτικά στοιχεία, για τα οποία παρακαλάει ο οργανισμός.

Το hangover αγαπάει τις γυναίκες: μύθος ή αλήθεια; 

Υπάρχει ο μύθος ότι το hangover επηρεάζει τις γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο βαθμός που το αλκοόλ επιδρά σχετίζεται με παράγοντες που αφορούν τον σωματότυπο. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο μικρόσωμες από τους άνδρες, άρα και με λιγότερο νερό στον οργανισμό τους. Συνεπώς ένας πιο μικροκαμωμένος πότης θα έχει και μεγαλύτερη συγκέντρωση αλκοόλ (και άρα πιο «οδυνηρές» συνέπειες) από έναν πιο μεγαλόσωμο.

Πηγή: www.webmd.com