Η Μπρίτζετ Τζόουνς ξαναχτυπά

mpritzet-tzoouns
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το μυθιστόρημα «Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο-Η εποχή της ωριμότητας» της Έλεν Φήλντινγκ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Όταν ξεκινάει το ηµερολόγιό της η Μπρίτζετ είναι τριάντα χρονών, ζει στο Λονδίνο και η ζωή της µοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει, πίνει και οι άντρες που γνωρίζει είναι παντρεµένοι, κακόγουστοι ή γκέι. Το µόνο καλό είναι ότι κατάφερε µέσα σ’ έναν χρόνο να χάσει εννέα κιλά – και στο ίδιο διάστηµα να ξαναπάρει µόνο οκτώ. Η γυναίκα που ξεπήδησε από το εβδοµαδιαίο χρονογράφηµα της δηµοσιογράφου τότε Έλεν Φήλντινγκ στην εφηµερίδα Independent είναι µια από τις πιο αγαπηµένες ηρωίδες της εποχής µας, που το 2016 κλείνει είκοσι χρόνια λογοτεχνικής ζωής, µε πολλά εκατοµµύρια αντίτυπα βιβλίων, µεταφράσεις στις περισσότερες γλώσσες του κόσµου, τρεις ταινίες και ακατάπαυστη αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή. Στις σελίδες του ηµερολογίου της η Μπρίτζετ, αδιόρθωτη, ανασφαλής πάντα, ανεδαφική, προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, να βρει κανόνες εκεί που δεν υπάρχουν, να αντιµετωπίσει αληθινά προβλήµατα, να ελέγξει το βάρος της, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, και αυτό που σίγουρα κερδίζει κάθε φορά είναι µια θέση στην καρδιά µας.

Η Έλεν Φήλντινγκ
Η Αγγλίδα συγγραφέας και σεναριογράφος, έγινε παγκόσµια γνωστή ως η δηµιουργός της Μπρίτζετ Τζόουνς, µιας τριαντάχρονης µόνης γυναίκας στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1990. Από τη στήλη της εφηµερίδας Independent, όπου κάνει τις πρώτες της εµφανίσεις, η Μπρίτζετ Τζόουνς γίνεται το 1996 η ηρωίδα του Ηµερολογίου της Μπρίτζετ Τζόουνς (πρώτη έκδοση στα ελληνικά µε τον τίτλο Μπρος γκρεµός και πίσω... ράφι από τις εκδ. Ωκεανίδα, 1998), το βιβλίο παγκόσµιο φαινόµενο, που µεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 15.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσµο. Ακολούθησε το 1999 το Η εποχή της ωριµότητας (πρώτη έκδοση στα ελληνικά µε τον τίτλο Προς γνώση και συµµόρφωση από τις εκδ. Ωκεανίδα, 2000), ενώ το 2012 κυκλοφόρησε το Τρελή από έρωτα (Εκδ. Πατάκη, 2015). Οι κινηµατογραφικές µεταφορές των δύο πρώτων βιβλίων (2001, 2004) γνώρισαν εξαιρετική επιτυχία, ενώ σε έρευνα της εφ. The Guardian το Ηµερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς αναδείχθηκε µέσα στα 10 βιβλία που εκφράζουν καλύτερα τον 20ό αιώνα. Το 2016 η Μπρίτζετ Τζόουνς επανέρχεται στη µεγάλη οθόνη µε την ταινία Bridget Jones’s Baby.