«Έφυγαν» από τη ζωή, αλλά εισπράττουν ακόμα...

efugan-apo-ti-zoi-alla-eisprattoun-akoma

ΤΡΙΤΗ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Αν και ο Μichael Jackson δεν κατάφερε να μπει στη λίστα με τις 100 ισχυρότερες διασημότητες κατά τη διάρκεια της ζωής του, κέρδισε όμως, την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους νεκρούς.

Αν και ο Μichael Jackson δεν κατάφερε να μπει στη λίστα με τις 100 ισχυρότερες διασημότητες κατά τη διάρκεια της ζωής του, όμως, ο βασιλιάς της ποπ κέρδισε περισσότερα χρήματα από όλους όσοι συμπεριλήφθηκαν στην αντίστοιχη φετινή λίστα, εκτός από την Oprah Winfrey.

Στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους νεκρούς, ο Micheal Jackson κατέλαβε την πρώτη θέση, με έσοδα που ξεπερνούν τα 270 εκατομμύρια δολάρια.

Στο νούμερο 2 της λίστας βρίσκεται ο Elvis Presley με 60 εκατομμύρια εισπράξεις μέσα σε 12 μήνες.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο J.R.R.Tolkien, συγγραφέας του «Aρχοντα των δαχτυλιδιών», ενώ ανάμεσα στους πιο πλούσιους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης, ο δημιουργός των καρτούν «Πίνατς» Τσαρλς Σουλτς (4η θέση), ο Τζον Λένον (5η θέση) και ο Σουηδός συγγραφέας Stieg Larsson (6η θέση) με 18 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στις πωλήσεις της «Τριλογίας του Millenium» και ειδικά του βιβλίου του «Το Κορίτσι με το τατουάζ» που έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ.

Ο συγγραφέας παιδικός βιβλίων με αμέτρητα best sellers, Dr Seuss βρίσκεται στην 7η θέση και τον ακολουθεί ο γνωστός «τρελός» επιστήμονας Albert Einstein.

Στην ένατη θέση και νέος στη λίστα είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας New York Yankees, George Steinbrenner, που με 8 εκατομμύρια δολάρια έσοδα μετά τον θάνατό του, επάξια κέρδισε τη θέση αυτή.

Ακολουθούν ο συνθέτης Richard Rodgers, ο Jimi Hendrix και ο Steve McQueen που επιστρέφει στη λίστα, στη θέση Νο 11 με 6 εκατομμύρια δολάρια.

Για το τέλος, έμεινε ένας από τους ιδρυτές της σύγχρονης αμερικανικής τηλεόρασης, Aaron Spelling.