Ο αιώνια «παράξενος» Morrissey ξαναχτυπά

morrissey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εκτός από το αστείρευτο ταλέντο και τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, ο Morrissey είναι γνωστός για την χορτοφαγία του και τον ακτιβισμό του υπέρ των ζώων.

Όλα αυτά έγιναν πιο ξεκάθαρα στην πρόσφατη συναυλία που έδωσε στο Riot Fest στο Σικάγο των ΗΠΑ – όπου μεταξύ άλλων ο Danzig έπαιξε με τους Misfits για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ο Morrissey θα έπαιζε, αφού ενώ οι διοργανωτές του φεστιβάλ τον ανακοίνωσαν στο line-up τον Μάιο, ένα δημοσίευμα στην επίσημη σελίδα των οπαδών του τραγουδιστή διέψευσε την είδηση. Αργότερα ο ίδιος ο Morrissey δήλωσε ότι θα παίξει στο Riot Fest, με πολλούς να διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις.

Τελικά, λίγε ώρες πριν εμφανιστεί στην σκηνή του Riot Fest, βγήκε μια ανακοίνωση από τους διοργανωτές, ενημερώνοντας το κοινό ότι σε σεβασμό του ακτιβισμού του Morrissey, απαγορευόταν το ψήσιμο και η πώληση κρέατος, στο διάστημα μεταξύ των 8μμ και 10μμ. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δεν ήχησε καλά σε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, τόσο στους κρεατοφάγους, όσο και στους fans του, αφού το 2009 είχε αποχωρήσει από την σκηνή του Coachella στα μέσα του σετ του λόγω της μυρωδιάς του κρέατος.

Όσο περνούσε η ώρα, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Morrissey είχε απαιτήσει να αδειάσουν και όλοι οι κάδοι σκουπιδιών πριν την συναυλία του, ώστε να μην υπάρχει καθόλου κρέας στον χώρο όσο βρίσκεται επί σκηνής. Οι διοργανωτές διέψευσαν ωστόσο την φήμη στο A.V. Club, εξηγώντας ότι κάτι τέτοια θα ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει.

Το κοινό άρχισε να δυσανασχετεί πάλι όταν αντί να βγει ο Morrissey επί σκηνής στις 8.15, ξεκίνησε ένα μισάωρο μοντάζ από βιντεοκλίπ και τραγούδια ως εισαγωγή. Λόγω της αργοπορίας ο κόσμος άρχισε να φεύγει απογοητευμένος και πυροδοτήθηκαν νέες φήμες για την καθυστέρηση. Αυτή τη φορά ο Morrissey φέρεται να μην έβγαινε επί σκηνής επειδή τα σεκιούριτι φόραγαν μπλε πουκάμισα – το ίδιο χρώμα με το δικό του –  και απαίτησε να είναι ο μόνος που φοράει μπλε. Το A.V. Club δεν μπόρεσε να διασταυρώσει την συγκεκριμένη φήμη, αλλά βάσει του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του Morrissey, είναι εξίσου πιθανή όσο και απίθανη μια τέτοια απαίτηση.

Όταν τελικά βγήκε επί σκηνής, κατάφερε να αποξενώσει ακόμα περισσότερο το κοινό ανοίγοντας την καρδιά του για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όπου και εκθειάσε τον Bernie Sanders. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά την διάρκεια του “Ganglord” άρχισε να παίζει από πίσω του ένα βίντεο αστυνομικής βίας, ωθώντας ακόμα περισσότερο κόσμο να φύγει. Μπορεί να μην ήταν ο πιο punk rock καλλιτέχνης που εμφανίστηκε στο φεστιβάλ, ήταν όμως σίγουρα ο πιο διχαστικός.