Το μωρό  του “Nevermind” αναπαριστά το εξώφυλλο 25 χρόνια μετά

nirvana
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το εμβληματικό album “Nevermind” των Nirvana κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991. Με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία του, ο Spencer Elden, το τότε βρέφος που πόζαρε στο θρυλικό εξώφυλλο του album, πόζαρε ξανά στο ίδιο concept.

O σήμερα 25χρονος Elden, βούτηξε σε μια πισίνα στην Pasedena της Καλιφόρνια, και ο φωτογράφος John Chapple τον απαθάνατισε στην ίδια κλασσική πλέον πόζα. Ο ίδιος είχε προτείνει να ποζάρει γυμνός, αλλά ο φωτογράφος θεώρησε ότι αυτό θα ήταν αρκετά περίεργο, για αυτό φόρεσε το μαγιό του. «Η επέτειος αυτή σημαίνει κάτι για μένα. Είναι περίεργο αυτό που έκανα για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών να έχει γίνει μια τόσο εμβληματική εικόνα», είπε ο Elden προσθέτοντας: 

«Δεν πιστεύω ότι οι γονείς μου έδωσαν τόση σημασία σε αυτή τη φωτογραφία τότε. Ήξεραν ποιοι ήταν οι Nirvana, αλλά δεν ήξεραν πολλά για την grunge σκηνή. Ήμουν τεσσάρων μηνών, ο πατέρας μου παρακολουθούσε μαθήματα σε μια σχολή Τέχνης τότε, και οι φίλοι του συχνά του ζητούσαν βοήθεια με τα projects τους. Ένας από τους φίλους του, ο φωτογράφος Kirk Weddle, τον ρώτησε αν θέλει να βγάλει λεφτά πετώντας το παιδί του σε μια πισίνα. Και αυτός συμφώνησε. Οι γονείς μου με πήγαν, με βούτηξαν εκεί, βγήκαν κάποιες φωτογραφίες και μετά με έβγαλαν έξω. Αυτό ήταν. Πληρώθηκαν 200 δολάρια, και πήγαν να φάνε tacos. Δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία».