Με “Don't Look Back in Anger” ξεκινούν οι εμφανίσεις του Liam Gallagher

liam-gallagher
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο Liam Gallagher αποκάλυψε πως θα παίξει παλιές επιτυχίες των Oasis στις συναυλίες που θα δώσει στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του solo δίσκο του.

Αρχικά, ο πρώην τραγουδιστής των Oasis είχε αρνηθεί πεισματικά τις φήμες που τον ήθελαν να κάνει σόλο καριέρα, τον Αύγουστο όμως ανακοινώθηκε και επίσημα ένας προσωπικός δίσκος για το 2017, μέσω της Warner Bros. Μετά την διάλυση των Oasis, ο Gallagher δημιούργησε τους Beady Eye και αρχικά δεν επέλεγαν τραγούδια του παλιού του συγκροτήματος. Το 2012 όμως ο Gallagher μαλάκωσε τη στάση του και οι Beady Eyes άρχισαν να παίζουν ορισμένα από τα τραγούδια των Oasis στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Πέρσι μάλιστα στη συναυλία που έδωσαν ως support στους Stone Roses στο Μάντσεστερ έπαιξαν τα “Morning Glory” και “Rock 'n' Roll Star” για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε ο Gallagher στην κυριακάτικη έκδοση των Times, τα τραγούδια των Oasis ανήκουν στον ίδιο όσο ανήκουν και στον αδερφό του, Noel Gallagher. «Αυτός τα έγραψε, αλλά εγώ τα μεγάλωσα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι ζωντανές εμφανίσεις του θα ξεκινούν με το “Don't Look Back in Anger”, το οποίο ήταν το πρώτο single των Oasis όπου τα κύρια φωνητικά ανέλαβε ο Noel. Αναφορικά με τον προσωπικό του δίσκο, ο Gallagher ήταν λακωνικός και αρκέστηκε να πει ότι είναι «πολλά υποσχόμενος». 

Αναφερόμενος στις αμφιβολίες του κόσμου αναφορικά με τις ικανότητες του, εκείνος τις συνδέει με το γεγονός ότι δεν έχει την καλύτερη σχέση με τα media. «Ίσως δεν μπορώ να γράψω τραγούδια, αλλά αυτά που έχω είναι καλά», αντιτείνει ο Gallagher, συμπληρώνοντας ότι με αυτόν τον δίσκο σκοπεύει να βάλει «μερικούς ανθρώπους στη θέση τους». Μιλώντας για τα τραγούδια, ο Gallagher αποκάλυψε ότι ορισμένα θυμίζουν λίγο τον John Lennon, ενώ σε άλλα ο ήχος είναι πιο garage rock και ψυχεδελικός. Ένα τραγούδια του δίσκου, το “Over”, περιέχει ακουστικές κιθάρες και απόμακρες φωνές. Το σημαντικό, όπως δήλωσε ο Gallagher, είναι ότι η φωνή είναι πιο καλή από ποτέ.